39 tehopistettä runkosarjassa on hyvä suoritus puolustajalta.
Miika Koivisto iski tehot 10+29, kun taas Maksim Matushkin takoi lukemat 13+26. Kaikkiaan tasalukemissa oli neljä pelaajaa, joista Mathew Maionen 15 maalia riitti kyseisen tilaston ykkössijaan.
Pyeongchangin olympialaisissakin pelannutta Koivistoa ei tarvitse esitellä Liigan puolivälierien alla. Hän on ollut koko kauden ajan tärkeä palanen Kärppien hyvin toiminutta viisikkopeliä. Samoin Matushkin on vakuuttanut Liigaa seuraavat ihmiset hieman alle puolentoista kauden esityksillään.
Kärpät-Ässät-sarja tarjoaa uuden mahdollisuuden kaksikon peliesitysten seuraamiseen. Oulun-toimituksen Markus Leskinen sekä Porin-toimituksen Esko Kallioniemi kartoittavat, mitä puolivälierät tarjoavat tämän kaksikon osalta.
Kiekollisen pelin kulmakivi myös puolustaa kurinalaisesti
Leskinen: Oulun Kärpät nappasi Miika Koiviston täksi kaudeksi Mikkelin Jukureista. Nousukiito jatkui Kärpissä ja mies löysi itsensä olympialaisista edustamasta Suomen maajoukkuetta. Olympiapettymyksen jälkeen Koivistolla on varmasti halua voittaa Liigan mestaruus, ennen kuin hän ottaa seuraavan askeleen urallaan ja siirtyy KHL:ään Moskovan Dynamoon. Myös Kärpät haluaa saada Koiviston ainoaksi jäävästä kaudesta kaiken irti.
Tähän asti kärkipuolustaja on täyttänyt tonttinsa moitteettomasti. Aiemmilla kausilla kiekollisen puolustajan ykkösroolia pitänyt Shaun Heshka on Koiviston rinnalla ottanut puolustavamman roolin. Suuren pistemääränsä lisäksi myös Koivisto on hoitanut puolustuspelinsä kunnialla. Kaiken lisäksi jäähyminuutteja on kertynyt vain 22, mikä kertoo kurinalaisesta pelaamisesta.
Vaikka Koivisto on tärkeä osa myös Kärppien ylivoimapeliä, puolustajalle kertyi ylivoimatilanteissa tehot 4+8. Tämä on vain hieman alle kolmasosa Koiviston kaikista pisteistä. Toisin sanottuna Koivisto on vastustajalle vaarallinen pelaaja erityisesti tasakentällisin pelattaessa. Koiviston pelin ydin onkin Kärppien tehokkaiden kärkiketjujen kiekollinen tukeminen koko kentän mitalla.
Maksim Matushkin kiekollisena ja kiekottomana
Kallioniemi: Mainitaan aluksi hauska yksityiskohta. Matushkin räväytti Liiga-uransa ensimmäisessä ottelussa vastustamattomasti Jussi Rynnäksen selän taakse juuri Oulussa. Tietyllä tavalla siis ympyrä sulkeutuu näissä puolivälierissä, tapahtuu niin sanottu paluu juurille.
Jos Koivisto pystyy pelaamaan lähes jäähyttömästi, Matushkinissa on lievä kaksiminuuttisen uhka olemassa. Yhteensä minuutteja kertyi 70, mikä on noin 2,5-kertainen määrä esimerkiksi Koivistoon verrattuna. Karu totuus on, että vaikka Matushkin on parantanut puolustuspään osaamistaan, välillä puutteita on paikattava rikkeillä, jotta maalipaikan todennäköisyys pienenee.
Avauspeli ja yhteistyö Juho Tommilan kanssa aiheuttavat joskus vaaratilanteita porilaisten puolustusalueella, mutta plussat ovat suuremmat kuin miinukset.
Toisessa päädyssä ruotsalaispakin kausi onkin sitten ylittänyt kaikkien odotukset. Ylivoimalla Matushkinin siniviivalaukaus pelataan jo pois täysin systemaattisesti, mutta kuten vajaamiehisenä usein käy, silloin jää tilaa muille. Maksimaalisesti Ässät ei ole tätä hyödyntänyt vielä, mutta uhkia vastustajalle on enemmän kuin kauden ensimmäisissä otteluissa.
Rauman ratkaisupelissä Matushkin jälleen osoitti todeksi sen, ettei häntä voi täysin vapaasti jättää kiekon kanssa kikkailemaan.