Avauspiste liigadebyytissä – Daniel Nieminen esiintyi ennakkoluulottomasti

LIIGA / Haastattelu
Daniel Nieminen on Pelicans-kasvatti.
Kuva © Kari Koski - kari.koski@jatkoaika.com
Pelicans kohtasi kotiavauksessaan Ässät. Ottelu päättyi vieraiden 5–2-voittoon. Pelicansin osalta hopeareunus löytyi debyyttiottelun pelanneen Daniel Niemisen otteista. Paljon vastuuta saanut ja rohkeasti pelannut 18-vuotias puolustaja syötti Pelicansin toisen maalin.

Pelicansin ja Ässien välinen kohtaaminen oli hyvin vaihteleva kenttätapahtumiltaan. Toinen erä oli kotijoukkueelta vahva, mutta ensimmäinen ja kolmas erä menivät vuorostaan selvästi vierasjoukkue Ässille.

Ässien kolme maalia päätöserän ensimmäiseen kymppiin ratkaisivat pelin Jarno Pikkaraisen suojateille. Pelicans-debytantti Daniel Nieminen näki selkeät syyt isoihin heilahteluihin erien välillä.

– Iso juttu oli meidän hyökkäyspelaaminen. Meidän pitäisi pystyä pysymään kiekossa paremmin noin hyvin puolustavaa joukkuetta vastaan. Aloitukset hävisimme myös niissä molemmissa erissä aika isosti. Siinä kaksi isoa tekijää.

Vahvan sisääntulon tehnyt puolustaja pääsi vaihto vaihdolta paremmin peliin mukaan, jonka myötä muun muassa kiekkovarmuus parani.

– Oli hienoa pelata, pysyi hyvin vauhdissa mukana. Kamppailupelaamisen kanssa on paljon tekemistä, mutta muuten pelaaminen tuntui hyvältä.

Niemisellä on kaksi CHL-peliä vyöllään, mutta niistä huolimatta ensimmäinen ottelu Liigassa aiheutti perhosia vatsanpohjalle.

– Totta kai jännitti, kun pääsee kotona pelaamaan kotiavauksessa.

Luonnollisesti kokeneiden ja kamppailuvoimaisten pelaajien kanssa painiessa voi jäädä kakkoseksi, mutta Pelicans-kasvatti löysi myös helpottavia asioita Liigan pelistä.

– Vaikeana voin sanoa heti sen kamppailupelaamisen, mutta sitten taas peli on selkeämpää ja esimerkiksi syöttöpaikkojen löytäminen on helpompaa.

Kuten esimerkiksi Pelicansin 2–2-tasoituksesta voitiin huomata. Nieminen nousi viivalta, haastoi keskustaan ja alusti tasoitusmaalin upealla syötöllä takatolpalle, josta Vilén sai viimeistellä kiekon tyhjään maaliin.

Ulkojäiltä ylivoimakokemusta

Pelicansin molemmista maaleista vastasi kakkosylivoimakoostumus, jonka muodosti Miika RoineElias Vilén, Rasmus Kumpulainen, Leevi Tukiainen sekä Nieminen. Vähäisistä yhteisistä kokemuksista huolimatta kyseisellä viisikolla peli toimi moitteettomasti.

– Itse asiassa kerran olemme harjoitelleet treeneissä tuolla porukalla. Olin siinä ensimmäisen kerran mukana päivää ennen peliä. Tietysti (Rasmus) Kumpulaisen kanssa meillä on paljon ulkojääkokemusta ennestään.

Henkilökohtaisella tasolla nuoren puolustajan kehityskohteet ovat ilmeisiä, ja kehitystä on näkynyt.

– On tullut luistelu- ja kamppailuvoimaa paljon lisää. Mutta totta kai siinä on vielä tekemistä, ei pidäkään olla valmista vielä tämän ikäisenä.

Valmennusjohdolta on tullut positiivista palautetta, josta isoimpana esimerkkinä on puhdas vastuun antaminen. Keskiviikon ottelussa Nieminen kellotti yli 20 minuuttia peliaikaa.

– Hyvää palautetta, mitä olen kuullut. Iso juttu on tietenkin, että on saanut peliaikaa ja nyt ylivoimalle pääseminen, siitähän sen luottamuksen huomaa.

Numeroita Nieminen ei mieti sen tarkemmin, mutta tavoitteet tälle kaudelle ovat selkeät.

– Pelipaikan vakiinnuttaminen on se isoin asia. Sitten muina tavoitteina on maajoukkueessa pelaaminen, sillä U20-kisat ovat tulossa. Tietenkin NHL-varaustilaisuus myös, koska minua ei varattu vielä viime kesänä. Se on iso tavoite, haluan sinnekin päin saada yhteyksiä.

Juttua muokattua 19.9.2024, klo 7.49: kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle