Ennätyspisteet ovat Barbora Juříčkoválle hauskanpidon sivutuote − pelaajakato ja sarjan tason kaventuminen harmittavat

Auroraliiga / Haastattelu
Nuori tšekkiläinen iski jo tässä vaiheessa kautta piste-ennätyksensä uuteen uskoon.
HPK:n tšekkihyökkääjä Barbora Juřičková haluaa nauttia pelistä eikä tarkkaile pistepörssiä, vaikka kenties aihetta olisi. Hän näkee joukkueellaan hyvän menestyssauman, mutta harmittelee Suomen pääsarjan mielestään heikentynyttä tasoa.

HPK:n nuori hyökkääjä Barbora Juřičková näki, että pitkä matkustaminen saattoi näkyä joukkueen otteissa, kun hämeenlinnalaiset kaatoivat sunnuntain ottelussa Kärpät Oulussa maalein 2−1.

Tšekkiläinen on tehnyt jo runkosarjan puolivälin lähestyessä uuden piste-ennätyksensä Auroraliigassa, jossa hän kiekkoilee nyt kolmatta kauttaan. Juřičková pysyy kuitenkin nöyränä kovasta pistetahdista huolimatta.

− Kyse ei ole minusta, vaan tarvitsen myös joukkuekavereitani. Meillä on hyvä kemia ketjussamme Kitin (Seikkula) ja Júlkan (Júlia Matejková) kanssa. Toivottavasti sama meno jatkuu ja pelaamme jatkossa entistä paremmin.

18-vuotias hyökkääjä on iskenyt 14 ottelussa nyt tehot 8+14=22. Viime kaudella 27 runkosarjaottelussa syntyi 11+8=19 pistettä. Juřičková ei kuitenkaan arvioi itseään pelaajana tehopisteiden kautta.

− En ajattele itseäni tuolla tavalla enkä keskity pisteisiin. Haluan vain pitää hauskaa, tehdä pisteitä ja luoda tilanteita. Kyse on koko ajan joukkueen tekemisestä.

Väki vähenee, pidot eivät välttämättä parane

HPK lukeutuu Auroraliigassa tälläkin kaudella mitalisuosikkeihin. Viime kaudella hämeenlinnalaiset ylsivät neljänsiksi. Moni ryhmä on mennyt uusiksi viime sesongista.

− Meillä on vahva joukkue tälle kaudelle – jopa viime kautta vahvempi. Muutoin sarja tuntuu – en sano helpolta, mutta jossain määrin helpommalta kuin viime kaudella. Aiemmin oli enemmän joukkueita, joiden kanssa ottelut olivat pääosin tiukkoja, Juřičková harmitteli.

Suomen pääsarjassa kävi kato, sillä etenkin HIFK:n kärkiketjut tyhjenivät liki täysin ja KalPankin supertähdet Elisa Holopainen ja Sanni Rantala suuntasivat muualle.

− Monet, melkein kaikki huiippupelaajat lähtivät ulkomaille, mutta meidän joukkueemme on pysynyt vahvana. Odotan meidän pelaavan hyvin runkosarjassa sekä myöhemmin myös pudotuspeleissä.

Juříčková valittiin Jatkoajan Lapa jäähän -podcastin lokakuun kuukauden pelaajaksi. Kriteereinä valinnalle ovat, että korkeintaan 20-vuotias pelaaja tai maalivahti suoriutuu lähtötasoonsa tai ennakko-odotuksiin nähden hyvin, tehokkaasti ja esimerkillisesti Auroraliigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle