Kaudella 1995−1996 Tukholman AIK oli jälleen jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle, mutta kesällä 1996 sillä oli vakaa aikomus nousta Ruotsin kärkeen. Tuolloin velkaista seuraa alkoi rahoittaa isolla kädellä Helsingin Töölön kasvatti, Scandic-hotelliketjun varatoimitusjohtaja Anders Lilius.
AIK rohmusikin kesällä 1996 pelaajamarkkinoilta Tšekin tuoreen maailmanmestarijoukkueen Blue Linen: ketjun Otakar Vejvoda−Martin Procházka−Pavel Patera. Tšekit saapuivat pelaajasopimusten julkistustilaisuuteen laskuvarjohyppäämällä.
AIK ei säästellyt uudessa tulemisessaan muutenkaan. Joukkueen maalikappaleena Globenissa kajahti puolestaan Georg Friedrich Händelin Hallelujah-kertosäe.
− AIK sai useita suomalaissponsoreita, ja Timo Lahtinen tuli päävalmentajaksi, muistelee nykyään seuran urheilujohtajana toimiva Anders Gozzi.
Myös suomalaispelaajat täyttivät AIK:n pukukopin. Kaudella 1996−1997 seurassa pelasi seitsemän suomalaista: maalivahdit Miikka Kiprusoff ja Fredrik Norrena, puolustajat Erik Hämäläinen, Jarmo Kuusisto ja Kai Tervonen sekä hyökkääjät Juha Jokiharju ja Esa Tommila.
− Etenimme keväällä 1997 välieriin asti, mutta seuraavana vuonna säilytimme pääsarjapaikkamme vasta karsintojen kautta, Gozzi toteaa.
Myös keväinä 1999 ja 2000 AIK jäi pudotuspelien ulkopuolelle.
Anders Liliuksen lapsuudenystävä, Jokereiden pääomistaja Hjallis Harkimo halusi jo vuonna 1997 AIK:n omistajaksi. Ongelmana oli vain se, että AIK oli yhdistys ja yleisseura, jota ei voi pyörittää yhtiön tapaan, kuten Harkimo halusi.
"Harkimo halusi luoda Eurooppaan kansainvälisen huippuliigan − ja tarvitsi sitä varten AIK:n ja Globenin"
Syyskuussa 2000 Hjallis Harkimo sai AIK:ssa vihdoin pääomistajan roolin noin 20 prosentin osuudellaan. Seuran talous oli huonoissa kantimissa, mutta Harkimo lupasi AIK:n nousevan Ruotsin mestariksi kolmen vuoden sisään.
Kaudella 2000−2001 seura hävisi puolivälierät veriviholliselleen Djurgårdens IF:lle.
AIK:n jatko ei sekään ollut ruusuinen. Keväällä 2002 liki tyhjä 13 850 katsojapaikan Globen todisti AIK:n putoamista pääsarjatasolta samaan aikaan, kun Jokerit juhli seurahistoriansa viimeisintä Suomen mestaruutta Hartwall Arenalla.
− Harkimolla oli aikomus tehdä AIK:sta Jokerien farmijoukkue, Gozzi arvioi.
− Hän halusi Globenin omistukseensa, koska hän kilpaili yhdysvaltalaisen multimiljardööri Philip Anschutzin kanssa suurareenoista. Harkimo halusi luoda Eurooppaan kansainvälisen huippuliigan, sanoo Gozzi.
Harkimo jätti AIK:n keväällä 2004, kun seura romahti jo kolmanneksi ylimmälle sarjatasolle, Division 1:een.
Hyökkääjä Gozzi lopetti pelaajauransa samaan aikaan. Hän on toiminut AIK:n urheilujohtajana 2003−2013 ja jälleen vuodesta 2014 alkaen.