Huippuvireessä oleva JYPin Mikko Perttu jatkoaikatappion jälkeen – "Neljä maalia pitäisi riittää voittoon"

LIIGA / Haastattelu
Kahteen peliin neljä pistettä takonut Mikko Perttu näkee JYPin pelissä paljon parannettavaa
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYP koki kirvelevän 4-5-jatkoaikatappion Kiekko-Espoolle Jyväskylän perjantai-illassa. Jyväskyläläiset karkasivat ensimmäisen kolmen minuutin aikana jo kahden maalin johtoon, mutta Kiekko-Espoo kuroi eron umpeen ja Kasper Kulonummi ratkaisi pelin jatkoajalla.

JYPin 24-vuotias hyökkääjä Mikko Perttu oli harmissaan ottelun jälkeen polkiessaan kuntopyörää allekirjoittaneen seurassa.

– Kirvelevät ovat fiilikset. Kolmannessa erässä ensimmäiset kymmenen minuuttia hallittiin peliä ja vastustaja sai yhdestä hyökkäyksestä maalin. Nousimme hienosti tasoihin, mutta vastustaja teki komean ratkaisumaalin jatkoajalla.

Perttu on iskenyt tämän viikon kahdessa ottelussa yhteensä kolme maalia ja neljä tehopistettä. Hyökkääjällä on selvä näkemys siitä, mistä moinen vire johtuu.

– Itseluottamus. Jääkiekko on minulle 90-prosenttisesti itseluottamuslaji. Silloin, kun huomaa, että valmentaja luottaa ja tulee onnistumisia, niin se totta kai ruokkii sitä itseluottamusta.

Kuluva kausi on Pertun toinen kausi täysipainoisesti JYPin mukana. Tälle kaudelle seitsemään peliin on syntynyt myös seitsemän pistettä. Minkälaisena pelaajana Perttu itseään kuvailee?

– Yritän olla monipuolinen pelaaja. Sellainen, jonka valmentaja voi missä tahansa tilanteessa laittaa kentälle. Siihen on vielä matkaa, mutta teen töitä aktiivisesti sen eteen. Keskushyökkääjä kun olen, niin aloituksia pitäisi kehittää entisestään.

JYP matkustaa lauantaina Tapparan vieraaksi Tampereelle. Perttu näkee JYPin pelissä paljon parannettavaa.

– Kyllä meillä on paljon asioita, mitä meidän pitää parantaa. Mukana on myös hyviä juttuja. Klassisesti vastattuna "otetaan hyvät asiat mukaan". Meidän pitää tiivistää myös puolustuspelaamistamme, koska neljä maalia pitäisi riittää voittamaan jääkiekkopeli. 

» Lähetä palautetta toimitukselle