Juha Jääskä toivoo pääkaupunkiseudun Mestis-joukkueita Liigaan

LIIGA / Haastattelu
Juha Jääskä osui kahdesti kuivan kautensa päätteeksi.
Kuva © Ville Tohka
HIFK kaatoi Kärpät torstaina tiukan kamppailun jälkeen. HIFK:n tehomiehinä toimivat Juha Jääskä ja Kristian Vesalainen, jotka kumpikin napauttivat neljä pistettä. Jääskä keräsi ottelussa ensimmäiset pisteensä sitten kauden avausottelun.

HIFK nousi Kärppiä vastaan torstaina kahden maalin takaa voittoon, kun se kaatoi oululaiset tiukassa ottelussa 5–3-lukemin. Ottelussa tehot 2+2 tehneen Juha Jääskän mukaan joukkueessa oli kova usko nousuun.

– Pelasimme ensimmäisenkin erän hyvin, vaikka lukemat eivät olleet toivotut. Jatkoimme pelaamista, toisessa erässä tapoimme hyvin alivoiman ja saatiin erän loppuun yksi maali tehtyä. Maali auttoi ja loi lisää momentumia meille. Viimeinen erä oli hyvä. Tämä loi uskoa, tämmöisiä voittoja tarvitaan kauden aikana.

Koko Jääskän johtama kenttä oli liekeissä. Joonas Rask tasoitti pelin, kun taas Kristian Vesalainen iski voittomaalin ja tehot 1+3. Jääskä on ollut tyytyväinen siihen, miten kentän peli on kulkenut. Viime pelien viimeistelyongelmien jälkeen ketju sai Kärppiä vastaan hyvin tulosta aikaan.

– Hyvin on mennyt, Rasse on tuonut minulle ja Vesalaiselle lisää pelaavuutta. Minun mielestäni on ihan sama kenen kanssa pelaan, kunhan saa vain sovittua asioita ja pelejä alle, niin sitä kautta se peli kehittyy. Mikään kenttä ei ole valmis heti. Hyvä, että saimme onnistumisia tänään, ollaan pelattu hyvin, mutta ei olla saatu kiekkoa reppuun.

Jääskä nakutti kauden avausottelussa tehot 2+1, minkä jälkeen 25-vuotias helsinkiläinen pelasi yhdeksän ottelua pisteittä. Kärppiä vastaan ketsuppipullo aukesi, ja pisteitä tuli neljä. Koko HIFK:n joukkuetta on vaivannut maalinteon tehottomuus. Jääskä myöntää, että pieni apina oli ehtinyt hiipiä selkään tehottomuuden johdosta.

– Apina lähti selästä, aikamoista pusertamista ovat viimeisimmät pelit olleet. Kauden alku oli hyvä, sitten ei vaan saanut paikoista sisään. Ässät- ja HPK-pelit olivat jo hyviä, niin kyllä tiesi, että jossain vaiheessa aukeaa. Toivottavasti se tästä aukeaa, huomattavasti kivempaa on, kun saadaan maaleja, niin ei jengi tuskastu.

Viime aikoina Liigassa on puhuttanut sarjajärjestelmän muutos. Jääskä on puhunut aiemmin haastatteluissa avoimen Liigan puolesta. Torstai-iltana Liiga ilmoitti tiedotustilaisuudessaan liigakarsintojen paluusta keväälle 2025. Jääskä oli iloinen uutisen kuultuaan.

– Huikeaa, että tämä paine on mennyt läpi sieltä, onhan tämä nyt ollut ihan naurettavaa. Taloudellisestikin tämä varmasti tuo enemmän katsojia ja yhteistyökumppaneita, kun saadaan sarja auki ja lisää mielenkiintoa. Ihan mahtavaa, että ensi kaudella avataan jo.

Mestiksen suurimpina seuroina voidaan pitää Kiekko-Espoota ja Jokereita. Molemmat ovat ilmoittaneet tavoitteekseen nousta Liigaan. Näiden lisäksi muun muassa Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat asettaneet saman tavoitteen tulevaisuuteen. Jääskä itse nostaisi ensimmäisenä pääkaupunkiseudun joukkueet.

– Kyllä rehellinen mielipide on, että kaikki pääkaupunkiseudun joukkueet mieluiten, kun katsoo, minkälainen buumi Jokereilla ja Kiekko-Espoolla on ollut. Se on meille kaikille vain hyvä, että saadaan tuollaisia isoja seuroja, joissa fasiliteetit ja fanit ovat kunnossa. Toivon, että kaikki isot seurat saadaan takaisin Liigaan.

Liigan sarjajärjestelmästä on ollut puhetta jo pitkään. Jääskä itse liputtaa sen puolesta, että joukkuemäärää vähennettäisiin.

– On ollut puhetta, että olisi kymmenen joukkuetta Liigassa ja kymmenen Mestiksessä, sillä luotaisiin Liigasta kovatasoisempi ja Mestis olisi elinvoimainen.

Jääskä kertoo, että Mestiksessä useammalla seuralla olisi mahdollisuus nousta Liigaan. Sarja täytyy pitää myös elinvoimaisena, jotta kilpailu säilyy.

– On tärkeää, että Mestiksestä tehtäisiin elinvoimainen. Seurojen talouden pitää olla kunnossa, etteivät seurat mene konkurssiin, Jääskä päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle