Nuoret hyökkääjät iskivät Auroraliigan avauksessa ikimuistoiset osumat − "Eihän minulle ole tullut maaleja ylipäätäänkään kovin montaa"

Auroraliiga / Haastattelu
Kärpät voitti TPS:n niukasti Inna Korpi-Halkolan viime hetkien osumilla.
Kuva © Timo Savela
Kärppien Inna Korpi-Halkola iski voittomaalin TPS:n verkkoon kamppailun viime hetkillä. Turkulaisten Siiri Friederiksen puolestaan teki jo perjantaina koko Auroraliigan historian ensimmäisen osuman.

Kärpät voitti TPS:n niukasti 1−0 joukkueiden välisessä mittelössä Turun Gatorade Centerissä Auroraliigan avaustapahtumassa sunnuntaina. Ratkaisuosuman iski 17-vuotias Inna Korpi-Halkola.

− Maukas maali! Olisi (Jasmin) Hulanmäkikin voinut siitä naulata, mutta hän jätti sen sitten minulle, hyökkääjä virkkoi.

Nuori lupaus oli saanut äänensä käheäksi kesken tiukan mittelön. Korpi-Halkolan ulosannissa oli tietynlaista symboliikkaa.

− Jokainen taisteli irtokiekoista hyvin ja jokainen kamppaili kulmaväännöissä täysillä, hän kiitteli.

TPS-leirissä tunnelma oli tappion tullen arvatenkin hieman vähemmän hipeä, mutta Siiri Friederiksen, 16, antoi silti osittaiset kehut omilleen. Parannettavaakin sunnuntain otatuksesta jäi.

− Meiltä ihan hyvä peli, luistelimme hyvin ja annoimme painetta. Laukaisupaikkoja olisi silti pitänyt saada enemmän, vaikka hallitsimme kiekollista peliä.

Friederiksen sai kunnian olla se pelaaja, joka iski limpun ensimmäisenä nuottaan uuden Auroraliigan brändin aikakaudella. Osuma syntyi perjantaina Kiekko-Espoota vastaan.

− Ei sitä ensin tajunnut, että se oli ensimmäinen maali. Kun siitä sanottiin minulle, niin kyllä sitä hyvä fiilis tuli. Olihan se hienoa tehdä tuollainen maali. Eihän minulle ole tullut maaleja ylipäätäänkään kovin montaa, viime kaudella ensimmäisen ja tähän asti ainoan pääsarjaosumansa tehnyt Friederiksen sanaili.

Kärppäkeskushyökkääjä Korpi-Halkola odottaa, että oululaiset jatkavat kauttaan hyvällä asenteella ja oppivat virheistään. Hänellä on myös henkilökohtaisia vaateita peliin.

− Tavoittelen sitä, että pääsen pelaamaan paljon, voittamaan kaksinkamppailuita ja tekemään maaleja. Haluan ennen kaikkea edistää peliä.

TPS-leirissä nuoriso-osasto on heittänyt toisilleen jutun kirjoittajan Lapa jäähän -podcastin Instagram-kanavalla pitkin kesää ja alkukautta pieniä jekkuja haastattelupyyntöjen ja -toiveiden muodossa. Nyt Friederiksen pääsi kertomaan homman taustoista.

− Mielestäni se kertoo hyvästä joukkuehengestä. Ei ole niin vakavaa kopissa, vaan meno voi olla leppoisaakin. Täältä voi tulla ihan mitä vaan tilanteesta riippuen!

» Lähetä palautetta toimitukselle