Patrik Virta kertoo tunteikkaan ottelun jälkeen Kärpistä – "Yhteisiä kokemuksia ja sitä kautta niitä tylyjä asioita"

LIIGA / Haastattelu
Viime kaudella Saksassa pelannut Patrik Virta on Kärppien ykkössentteri.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereella perjantain ottelu alkoi juhlavalla Jukka Peltolan paidannostoseremonialla. Myös Kärppien Patrik Virta on pelannut Peltolan kanssa.

Kärppien Patrik Virta kuvailee ottelussa heränneitä tunteita. 

– Isoja tunteita. Olin kyllä todella onnellinen Jukan (Peltolan) puolesta ja näin kuinka onnellinen Jukka oli. Jopa ehkä herkistyin siinä puhetta kuunnellessa. Hän on hieno jätkä ja on opettanut minulle paljon. Arvostan häntä. Todella hienoa, että pääsin mukaan siihen (seremoniaan ennen ottelua).

Virta sai myös itse lämpimän vastaanoton Tampereella.

– Hyvältä tuntui. En ole koskaan sellaista saanut. Oli iso juttu minulle ja arvostan Tapparaa, Tapparan faneja ja niitä vuosia, jotka täällä olin.

Aikaisemmalla kaudella Virta pelasi Saksan DEL-liigassa. Paluu Suomeen tuntuu hyvältä. Myös Oulussa mies on otettu hyvin vastaan.

– Kiva olla täällä Suomessa ja puhua suomea. Helpottaa paljon perhe-elämää olla täällä. Hyvältä tuntuu ja on ollut kivaa.

– Hyvin on otettu vastaan. Hyvä ryhmä ja todella mukavia jätkiä. Hyvää vitsiä ja hyvä meininki hallilla. Kaikin puolin olen todella tyytyväinen.

Tapparan ja Kärppien peli päättyi 4–1 kotijoukkueelle. Virran mukaan tappiolle oli useita syitä.

– Tappara osoitti sen, missä se on todella hyvä. Todella tylyä (peliä) ja he pitivät meidän paikkamme minimissä. Meillä oli muutamia paikkoja, mistä olisi voinut tehdä. Otimme itse ehkä turhan paljon jäähyjä ja siitä se ero tuli. Viidellä viittä vastaan -pelissä ne olivat todella pieniä juttuja, mitä Tappara teki hyvin tänään. Huomenna me lähdemme parantamaan niitä.

Kuten Virta mainitsee, Kärpät otti pelissä paljon rangaistuksia. Niistä syntyi myös kaksi Tapparan neljästä maalista.

– Olimme todella innoissamme ja hallissa oli paljon porukkaa ja hyvä fiilis. Siitä tulee semmoinen tietynlainen into ja raivo pelaamiseen. Se saattaa mennä vähän yli, ja sitä saattaa ottaa jäähyn joskus. Tiettyä huolimattomuutta ja tiettyä yli-innokkuutta oli.

Kärppien kompastuskiveksi kauden alussa on muodostunut ensimmäisen erän tehottomuus. Tapparaa vastaan pelattu ottelu oli ensimmäinen, jonka aikana Kärpät onnistui tekemään maalin ensimmäisessä erässä.

– Olemme pohtineet paljon, mistä se johtuu ja miksemme ole alussa valmiita. Se on enemmän jokaisen yksilön tehtävä valmistaa itsensä siihen erään. Muiden on vaikea pumpata ja raivota ja tehdä jotain konsteja tuolla kopissa. Kyllä se lähtee jokaisesta itsestään. Minun mielestäni tänään ensimmäiset vaihdot olivat vähän huonompia, mutta saimme paljon enemmän aikaan kuin muissa peleissä.

Kärpillä on kasassa joukkue, joka ei vielä ole saavuttanut koko potentiaaliaan. Virta osaa tarjota ratkaisuja tilanteen korjaamiseen.

– Pitää harjoitella omaa peliä, että saamme sen paremmaksi ja saadaan kaikki samalle sivulle. Meillä on todella hyvä porukka, että en epäile yhtään, ettemmekö saavuta sitä (potentiaaliamme). Tarvitsemme yhteisiä kokemuksia ja sitä kautta niitä tylyjä asioita, joita Tappara teki tänään hyvin. Niitä kun tuomme omaan peliin veikkaan, että olemme todella kova joukkue.

– Pitää vielä harjoitella, että teemme asioita yhdessä ja samaan aikaan. Uudet joukkuelaiset ja uusi porukka niin harvemmin se tulee ihan tuosta vaan. Emme varmasti ole ainoa joukkue, jolla se (yhteinen peli) vielä uupuu. Sitä pitää harjoitella, ja kyllä me saamme sen kuntoon.

Kärpät kohtaa Tapparan uudelleen lauantaina − tällä kertaa Oulussa. Virta uskoo, että jos joukkue saa peliinsä jämäkkyyttä, luvassa on hyvä ottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle