Ruotsille pronssimaalin iskenyt Lucas Pettersson mitalijuhlinnoista: "Luultavasti jotain pientä keksitään hotellilla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lucas Pettersson juhli ottelun avausmaalia.
Kuva © Tiia Mahkonen
U18-MM-kisojen ensimmäiset mitalit menivät Ruotsiin, kun joukkue kaatoi pronssiottelussa Slovakian maalein 4–0. Ruotsin voittomaalin tehnyt Lucas Pettersson oli ylpeä joukkueestaan vaikean välierän jälkeen.

Ruotsi päätti oman U18-MM-kisaurakkansa voittoon, kun se kaatoi pronssiottelussa Slovakian maalein 4–0. Ruotsalaisten voittomaalista vastasi laituri Lucas Pettersson, joka jakoi Ruotsin pistekuninkuuden Melvin Fernströmin kanssa.

Pettersson oli mitalistaan todella tyytyväinen ottelun jälkeen.

– Olen todella ylpeä joukkueestani. Tuntuu loistavalta lopettaa turnaus pronssiin ja voittoon.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat maalittomia, mutta Petterssonin mukaan joukkue ei missään vaiheessa alkanut puristaa mailaa.

– Puhuimme erätauolla kopissa siitä, että pitää vain jatkaa samaa rataa. Puhuimme myös siitä, että pitää olla kärsivällinen.

Pettersson pääsi juhlimaan ensimmäisen kerran maalia jo ottelun avauserässä, kun hän tinttasi poikittaissyötöstä kiekon ohi Slovakian maalivahdin. Maali kuitenkin hylättiin paitsiona.

– Ajattelin sen jälkeen vain, että minun täytyy tehdä toinen maali ja niin lopulta teinkin, Pettersson hymähti tilanteesta.

Ruotsi koki eilen karvaan tappion välierissä, kun se hävisi Kanadalle 5–4 lukemin. Lauantaina Tre kronorin kohtaloksi koitui avauserä, jossa Kanada mätti taululle 4–0 lukemat. Pettersson harmitteli sitä, että finaaliunelma kaatui jo heti alkumetreillä.

– Olimme eilisen pelin jälkeen turhautuneita, koska tiesimme että hävisimme ottelun avauserän takia.

Joukkue ei Petterssonin mukaan jäänyt harmittelemaan finaalipaikan menetystä.

– Tiesimme että meillä on tänään mahdollisuus pronssiin, joten aloimme keskittymään heti pelin jälkeen vain siihen.

Ruotsin 2018 alkanut U18-MM-kisojen mitaliputki sai tänäkin vuonna jatkoa. Pettersson hymähtää kysymykselle, aikooko joukkue juhlia mitalia.

– En ole varma. Luultavasti jotain pientä keksitään hotellilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle