1. Kanada
Kanada juhli elokuussa Hlinka Gretzky Cupin voittoa. Turnaus on yleisesti kanadalaisille tärkeämpi kuin MM-kisat, sillä maa voi silloin käyttää parhaita pelaajiaan siinä missä MM-kisoissa parhaiden juniorijoukkueiden pelaajat puuttuvat. Kolmessa pääjunioriliigassa on selvillä neljä parasta joukkuetta.
Kahden vuoden päästä varausikään tuleva Gavin McKenna herättää suurimman huomion. Hän kuuluu niihin pelaajiin, jotka ovat saaneet poikkeusluvan pelata junioriliigaa vuotta nuorempana, ja hän tekikin kauden aikana 97 pistettä 61 otteluun. Tulevan kesän varaustilaisuutta ajatellen hyökkääjä Liam Greentree nousee mielenkiintoisimmaksi nimeksi.
Hyökkäyksen kovimpiin nimiin voidaan laskea myös Ryder Ritchie, jonka isä Byron pelasi aikanaan 324 NHL-ottelua. Hän ei ole kuitenkaan tunnetuin toisen polven kiekkoilija joukkueessa, vaan se kunnia kuuluu viime hetkillä joukkueeseen lisätylle Tij Iginlalle, jonka isä Jarome teki yli 600 maalia NHL:ssä.
Puolustuspäässä Kanadan joukkueesta puuttuvat suurimmat huipputalentit, mutta maalivahtiosastoon voi hyvin luottaa. Carter George ja Ryerson Leenders pyörivät ennakkoarvioissa toisen ja kolmannen kierroksen välissä, kun kesän varaustilaisuutta katsotaan.
Kanada on kaikesta huolimatta lohkonsa ennakkosuosikki, mutta mestaruus ei ole kuitenkaan sille todennäköisin skenaario.
2. Tšekki
Tšekki sijoittui Hlinka Gretzky Cupissa toiseksi häviten finaalin jatkoajalla, joten joukkueelta voi odottaa paljon myös MM-kisoissa. Ryhmä on kokenut kuitenkin ison takaiskun, sillä Adam Jiříček ei ole mukana kisaryhmässä. Puolustajasta on ennakoitu isoveljensä Davidin tapaan ykköskierroksen varausta.
Tapparan junioreita kolmella kaudella edustanut ja täksi kaudeksi WHL:ään siirtynyt Adam Jecho on odotusarvoissa joukkueen isoimpia tähtiä. Hän pelasi turnauksessa jo viime vuonna keräten kaksi syöttöpistettä. Kanadan junioriliigojen pelaajista Maxmilian Curranin kausi oli varsin tehokas, mutta rikkonainen. Hyökkääjistä tärkeä nimi on myös vuoden alaikäinen Adam Benák, joka pääsi pelaamaan jo tällä kaudella 18 ottelua Extraligassa.
Jiříčekin poissaolosta huolimatta joukkueen puolustus on vahvuus, ja sen kärkinimeksi on tyrkyllä Jakub Fibigr. Tšekin joukkueessa on myös kolme pelaajaa, jotka pelasivat tällä kaudella Suomessa. Ondrej Kosille kertyi tilille jopa 14 Mestis-peliä KOOVEEssa siinä missä Pelicansia edustavien Šimon Pohludkan ja Tomáš Poletínin kausi sujui kokonaisuudessaan vielä junioreissa. Poletín kuuluu vuotta nuorempaan ikäluokkaan, eli hän voi pelata kisoissa myös ensi vuonna.
Maalivahti Matyáš Mařík kantoi vastuuta heikossa České Budějovicen joukkueessa tällä kaudella hyvällä torjuntaprosentilla, eikä joukkueen onnistumisen pitäisi olla maalivahtiosastosta kiinni.
Tšekin ja Ruotsin taistelu lohkon kakkossijasta tulee olemaan kova, koska sillä on merkitystä myös puolivälierävastustajaa ajatellen. Lähtökohtaisesti Tšekki on hieman edellä.
3. Ruotsi
Hlinka Gretzky Cupissa välierien ulkopuolelle jäänyt Ruotsin joukkue ei ole ennakko-odotuksissa yhtä vahva kuin yleensä, eikä rivistössä ole yhtään varmana ykköskierroksen varauksena pidettyä nimeä. Täysin kotimaan sarjoista kootulla joukkueella eniten kokemusta miesten peleistä on Djurgårdens IF:n hyökkääjä Linus Erikssonilla, joka pelasi 29 ottelua HockeyAllsvenskanissa.
Mahdollisesti joukkueen suurin tähti on puolustuksessa, jota johtaa Alfons Freij. Växjö Lakersin organisaatiossa taiteileva puolustaja on ollut erityisen tehokas tämän kauden juniorimaajoukkuepeleissä, joissa pisteitä on kertynyt 19 ottelussa peräti 25. Myös Leo Sahlin Wallenius kuuluu puolustuksen kärkinimiin.
Erikssonin lisäksi hyökkäyksen päävastuun voi suunnata Örebron Melvin Fernströmille sekä Alexander Zetterbergille, Örnsköldsvikin perinteisestä kiekkokaupungista tulevalle Lucas Petterssonille sekä Färjestad BK:ta edustavalle Jack Berglundille, joka ehti avata myös maalitilinsä SHL:ssä.
Maalivahtipuolella kaksikkoa Hugo Laring–Herman Liv voi pitää tasavahvana. Liv on toisen polven maalivahti, joka menetti traagisesti isänsä Stefanin Lokomotiv Jaroslavlin lento-onnettomuudessa ollessaan viisivuotias.
Ruotsi menee helposti puolivälieriin, jossa on odotettavissa tiukka taisto välieräpaikasta. Mitali ei ole tällä kertaa todennäköisin vaihtoehto.
4. Sveitsi
Sveitsin joukkueessa isoimmat nimet ovat joukkueen puolustuspäässä. Leon Muggli pelasi käytännössä täyden kauden EV Zugin riveissä, ja myös Daniil Ustinkov oli mukana kolmasosassa otteluista. Kaksikon vastuuta on jaettu, sillä harjoitusotteluissa he eivät ole pelanneet parina.
Hyökkääjistä kaksi tärkeintä nimeä on lähtenyt kehittämään itseään Ruotsin juniorikiekkosysteemiin. Janis Weber on pelannut Sundsvallissa ja Jamiro Reber Jönköpingissä. Hyökkääjien joukossa on myös yksi nuorempaan ikäluokkaan kuuluva tähtipelaaja: vasta vuonna 2026 varattavissa olevalta Lars Steinerilta voi odottaa merkittäviä suorituksia jo näissä kisoissa.
Vuonna 2025 alkavalle yliopistouralle sitoutunut Christian Kirsch torjui EV Zugin Sveitsin juniorimestariksi ja kantaa päävastuun maalilla. Häneen sveitsiläisten turnaus ei tule kaatumaan. Alkulohkon vastukset ovat kuitenkin sen verran kovempia, että neljäs sija lohkossa on realistisin tulos tässä turnauksessa.
5. Kazakstan
Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2003 18-vuotiaiden MM-kisoissa ylimmällä tasolla pelaava Kazakstan on voinut pitää nousijajoukkueesta vain yhden pelaajan, MHL:ssä kiekkoilevan Roman Bolšedvorskin. Isokokoinen puolustaja ei mässäile tehoilla, sillä seurajoukkueessaan hän ei tehnyt yhtään maalia tällä kaudella.
Kazakstanin omassa junioriliigassa kauden tehokkain oli Semjon Tšerkasov, joka kirjautti 62 tehopistettä 43 otteluun. Hänen voi odottaa olevan joukkueen kantavia voimia. Karim Kažibekov, Artur Gluhih ja Aleksei Tregubov olivat myös tehokkaita samassa sarjassa. Sen sijaan puolustajilta ei sovi odottaa erityisemmin apuja hyökkäykseen.
Abylaihan Toleubai torjui joukkueensa MHK Barys Astanan mestariksi junioriliigassa, mutta MM-kisoissa hän voi joutua mahdottoman paikan eteen. Sarjapaikan säilyttäminen tulee olemaan Kazakstanille vaikea paikka.