Hurri pyrkii säilyttämään tasonsa

LIIGA / Haastattelu
Hurri on tuttu näky myös Peliitoissa. Nyt pelit ylhäällä Pelicansissa ovat startanneet lupaavasti.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com
Pelicansin oma kasvatti Joonas Hurri on tehnyt näyttävän paluun SM-liigaan. Kahdessa ottelussa pakki on nakuttanut jo tehot 2+1 ja pelannut muutenkin hyvin.

Joonas Hurrin kauteen valmistumista ovat kiusanneet hieman erikoisemman luokan loukkaantumiset.

- Viime kaudella meni treeneissä sormi poikki. Aika turha loukkaantuminen. Nyt kesällä meinas tulla pien kolarointi auton kanssa, kun poljin pyörällä tennistä pelaamaan. Sekin oli todella turha loukkaantuminen, Hurri kertaa.

- Nyt kun pelaamaan pääsee, nälkä on tosi iso. Peliitoissa tuli tossa pelattua aikalailla kymmenen peliä ja siellä sai itseluottamuksen ja pelikunnon takaisin. Hyvään saumaan tuli nää liigapelit, kun oon saanu itseluottamusta ja tatsia.

Pisteitä Hurrille on SM-liigasta kertynyt jo aiempina kausina. Ennen tätä kautta Hurri oli pelannut SM-liigaa 41 ottelun verran ja tehoja on kertynyt 2+2. Tällä kaudella hän on siis jo lähes tuplannut aiemmat pisteensä. Pelicansin ensimmäisessä maalissa Hurri kiersi rohkeasti maalia ja jakoi syötön takatolpalle Janne Taville, joka ohjasi kiekon luistimellaan maaliin. Hurrin maali puolestaan tuli komean rannelaukauksen seurauksena.

- Oli hyvä maski. Kunhan osaa vaan osua maalitolppien väliin niin äijät tekee kyllä loistavaa maskia. Menee laukauskin silloin helpommin maaliin, Hurri kertoo maalistaan.

Tähän asti Hurri on urakoinut ykköspakkiparissa Danny Richmondin vierelle paikaten Markus Seikolan poissaoloa. Vastuuta on tullut runsaasti. Nuori Pelicans-puolustaja onkin pelannut kahdessa ottelussa reilut 44 minuuttia. Kuumalle pelaajalle vastuuta on ollut luonnollisesti helppo antaa ja Hurrilla onkin työnsarkaa pitää itsensä yhtä hyvässä iskussa kuin mitä nyt on nähty.

- Joka peliin mun pitää latautua täysillä ja joka vaihdossa pitää olla terävimmillään. Silloin mä uskon, että taso varmasti pysyy, Hurri tuumii.

» Lähetä palautetta toimitukselle