Pelicans otti pakkovoiton tanskalaisen SønderjyskEn vieraana

CHL / Uutinen
Pelicans oli voitokas Tanskan Vojensissa. Arkistokuva.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Pelicans havittelee yhä CHL:n pudotuspelipaikkaa.

Pelicans tarvitsi kipeästi pisteitä CHL:n neljännellä kierroksella, kun se oli matkannut Tanskan Vojensiin SønderjyskEn vieraaksi. Tuloksena oli lopulta nahkea 4–2-voitto, mikä pitää lahtelaisten pudotuspelihaaveet yhä elossa.

Kahteen ensimmäiseen erään Pelicans nakutti itsensä 4–0-johtoon. Maaleista vastasivat Leevi Tukiainen kahdesti ylivoimalla, Miika Roine ja Adam Bares.

Pelicans pelasi Vojensissa vain varamiehisellä kolmella kentällisellä, mikä alkoi näkyä päätöserässä. SønderjyskE tuli kahden maalin päähän, mutta ei lähemmäs.

Muissa otteluissa Unia Oświęcim esitti eläimellisen kirin KAC Klagenfurtin vieraana ja voitti ensimmäistä kertaa CHL:ssä. Puolalaiset nousivat päätöserässä kolmen maalin takaa 5–4-voittoon. Suomalaisista täysosumiin ylsivät Unian Erik Ahopelto ja Henry Karjalainen.

Sheffield Steelers jatkoi isojen päänahkojen ottamista, kun Skellefteå AIK kaatui 3–2. Joel Janatuinen teki yhden Steelersin maaleista. Myös RB Salzburg haki 4–2-yllätysvoiton ZSC Lionsin vieraana, vaikka Santtu Kinnunen zürichiläisten riveissä kertaalleen maalinteossa onnistuikin.

Straubing Tigers nujersi päätöserän kahdella maalillaan Dynamo Pardubicen 3–2. Eisbären Berlinin ja Sparta Prahan kohtaaminen päättyi 3–0. Tuore vahvistus Markus Niemeläinen vastasi Eisbärenin avausmaalista.

Nyt joukkueet pelaavat tovin vain kansallisia sarjojaan, sillä CHL:n runkosarjan kaksi viimeistä kierrosta mitellään vasta 8.–9. ja 15.–16. lokakuuta.

Tappara ja Pelicans ovat viidellä pisteellä viimeisten pudotuspelijoukkueiden joukossa sijoilla 15 ja 16. Ilves on kahdella pisteellään sijalla 21 ja on suuressa vaarassa karsiutua pudotuspeleistä.

Päivitetty 15.9.2024 klo 22.09: muokattu Eisbären–Sparta-ottelun tilannetieto lopputulokseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle