Havaiji-lätkästä pisteet Lahteen

LIIGA / Raportti
Janne Tavi taisteli taas vahvasti.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lahdessa tahkottiin Pelicansin ja Tampereen Ilveksen kesken vaisu lokakuinen liigakamppailu. Kaikki kolme pistettä jäivät lopulta lahtelaisille, kun pussinokat osoittautuivat paremmiksi viimeistelijöiksi kun tupsukorvat.

Ilveslauma ui kylmässä vedessä tällä hetkellä. Turkkiin on tullut nyt viidessä ottelussa peräkkäin. Joukkueen ykköskäskijä, kiekkolegenda Raimo Helminen oli vakavilla mielillä ja vähäsanaisena ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Ei siinä ole mitään muuta mahdollisuutta, kun harjoitella päivästä toiseen ja viedä joukkuetta eteenpäin, sekä yrittää auttaa sitä. Ei siinä mitään taikatemppuja ole, totesi Helminen, kun häneltä kysyttiin kuinka kurssi kääntyisi.

Pelicans on taas puolestaan päässyt avannostaan ylös. Joukkue otti kolmannen voittonsa peräkkäin ja toisen täyden kolmen pisteen voiton tällä viikolla.

- Kolmannessa erässä pyrittiin, ettei mennä samalla tavalla kun Hämeenlinnassa. Pelattiin silloin hyvää puolustuspeliä, mutta meidän oma pelaaminen loppui kokonaan. Nyt pystyttiin kuitenkin pelaamaan ja oli tarkoitus pelata pitkiä hyökkäyksiä, jolla tapettiin sekuntteja, kertoi Kai Suikkanen ratkaisevista tekijöistä.

Ensimmäisessä erässä peli oli kummaltakin joukkueelta todella ailahtelevaa. Syötöt eivät napsahdelleet lähellekään tavoiteltujen pelaajien lapoja ja yleinen peli-ilme oli molemmilla tiimeillä tasoa havaiji-hoki.

Tämä näkyi myös tulostaululla. Joukkueitten puolustusten surffaillessa joukkueet painoivat verkon perukoille viisi maalia. Pelicans onnistui kolmesti, kun Janne Tavi, hirveässä liekissä viipottava puolustaja Joonas Hurri sekä lahtelaisten uudelleen muodostetun ykkösketjun laituri Janne Ritamäki onnistuivat jokainen laittamaan kiekon maaliin. Tamperelaisten maalit iskivät taas kovien maalinedustaisteluiden komeaksi päätteeksi Mikael Kuronen ja Michael Keränen.

Ilveksen puolustuspään pelaaminen maalin jälkeisissä vaihdoissa oli avauserässä karmeaa. Kun joukkue kerkesi tasoittamaan ottelun kahteen otteeseen, syntyi kummallakin kerralla heti seuraavassa vaihdossa maali omaan päähän.

Samalla kaavalla

Peli ei toisessakaan erässä juurikaan muuttunut. Edelleen kiekot karkailivat ja syötöt harhailivat molemmilla joukkueilla vastustajien lapaan. Tupsukorvien kakkoserän alun hieman pussinokkia pirteämpi peli-ilme näkyi muutamana puolittaisena karkumatkana, mutta näissä Ilves-hyökkääjien irtoamiset päättyivät lahtelaispuolustajien rikkeisiin.

Erän ainoaa maalia saatiinkin odottaa aivan erän viimeiseen sekuntiin asti. Pelicansin ylivoimamylly jauhoi Timo Pärssiselle paikan maalin eteen, josta laituri laittoi kiekon varmasti reppuun. Tilannetta edelsi Lee Gorenin ja Konsta Mäkisen pieni painimaaottelu, josta Mäkiselle jaettiin 2+2 minuuttia Gorenin saadessa vain kaksi minuuttia. Tämä aiheuttikin Ilves-valmentaja Raimo Helmiseltä äänekkään mielenosoituksen tuomareille.

- Yritettiin kasata toiseen erään puolustus silleen että se pitäisi, ja sehän piti. Saatiin tosi tärkeä maali sitten siihen erän viimeiseen sekuntiin palkinnoksi, Suikkanen totesi ottelun kakkoserästä.

Viimeisen erän lahtelaisjoukkue pitikin aikalailla näpeissään. Turkoosipaidat kuitenkin päästivät pelin kahteen otteeseen jännäksi. Ensin Ilves-pakki Mäkinen laittoi kiekon viivasta hyvän maskin tehneiden tamperalaishyökkääjien avustukselle maaliin, jonka jälkeen Danny Richmond nappasi poikittaisesta mailasta jäähyn, kun peliaikaa oli jäljellä vain kahdeksan sekuntia. Seuraava aloitus kuitenkin kääntyi Pelicansille, ja joukkue esti Ilveksen tilaisuuden maalintekoon.

- Harmittava maali päästettiin loppuun, koska kolmas erä oli aivan meidän hallussa, eikä meillä ollut yhtään mitään hätää kahden maalin johdossa pelata. Mutta sitten kun päästät yhden, niin ainahan se meinaa paniikki puseroon tulla, ei sille voi muuta. Kuitenkin kolme pinnaa saatiin ja siihen ollaan tyytyväisiä, totesi Suikkanen.

Pelicans hakee alkaneelle voittiputkelleen jatkoa Helsingissä IFK:n vieraana lauantaina, kun taas Ilves taistelee kynsin ja hampain seuraavista sarjapisteistään Ässiä vastaan Porissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle