Jussi Tapola: Voitot ruokkivat seuraavia voittoja

LIIGA / Haastattelu
Tapola oli voitetun ottelun jälkeen aiempaa tyytyväisempi.
Kuva © Jarno Hietanen
Jussi Tapola oli tyytyväinen joukkueensa peliin, mutta painotti, että pelaamisen kehittyminen on prosessi. Joukkueen peli ei ole vielä sillä tasolla, mitä tavoitellaan. Murehtimiseen Tapola ei aio aikaansa käyttää.

Jussi Tapola myönsi tyytyväisyytensä toisen peräkkäisen voiton jälkeen.

– Voittamisesta tässä koko ajan pelataan. Tänään oli paljon hyviä asioita, joita pystyimme tuomaan kentälle. Ja varmasti se meidän tiistain CHL-peli toi tähän otteluun tiettyjä asioita.

Tapola totesi tappioiden ahdistaneen, mutta murehtimisen sijaan kirvesrintojen päävalmentaja halusi käyttää energiansa pelin kehittämiseen.

– Kyllä jokainen huippu-urheilussa mukana oleva tietää, että aina tappion hetket ahdistavat. Aina täytyy miettiä, että mitä se seuraava päivä tuo tullessaan.

– Totta kai asioita käydään läpi, ja jokaista pelaajaa tappiot ahdistavat, koska jokainen haluaa voittaa tälle joukkueelle pelejä. Ja näinhän sen pitää ollakin. Jos me emme ota tappioista opiksi, ja tappiot eivät ahdista, niin silloin olemme väärässä paikassa.

Pelaajien työmoraali on tyydyttänyt Tapolaa myös tappioputken aikana.

– Koko kauden olen ollut tyytyväinen joukkueen työmoraaliin. Aina voi väittää, että joku [pelaaja] ei yritä. Minä väitän, että sellainen tietty jännitystila ja puristus tuo myös hitautta luisteluun ja muuhun tekemiseen. Se ei ole yrittämisen puutetta, vaan isoa tahtoa voittaa. Jos rentous puuttuu, niin pelaaminen hidastuu.

Tapparan ylivoima toimi torstain pelissä hyvin. Siitä Tapola antoi kunnian pelaajille.

– Pieniä kokoonpanomuutoksia on tehty varsinkin Josh Greenin poissaolon vuoksi. Pääsääntöisesti ylivoimaa pelaavat samat pelaajat, joilta odotetaankin tulosta. He ovat itse erittäin innostuneita ja aktiivisia kehittämään ylivoimaa. Heidän intohimonsa on se juttu, mikä on muuttunut.

Tapola kommentoi Greenin poissaoloa enemmänkin.

– En ole lääkäri enkä pysty ihan tarkkaan sanomaan, mutta uskon, että puhutaan muusta kuin ensi viikosta.

Joukkueen pelistä löytyy edelleen parannettavaa.

– Ei meidän peli ole vielä riittävällä tasolla. On tärkeää, että kehitämme koko ajan pelitavan sisällä omaa pelaamistamme. Emme me missään tapauksessa ole vielä valmiita.

– Tärkein asia on, että kun me käymme läpi tätä prosessia ja kehitämme omaa pelaamistamme, niin pystymme samalla ottamaan voittoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle