Juuse Saros: "Olemme nauttineet joka hetkestä"

LIIGA / Haastattelu
Saros ja HPK nauttivat jokaisesta pelistä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n taistelevan joukkueen viimeisenä lukkona pelaa kauden tulokassensaatio Juuse Saros. Nuorten maailmanmestari ei taipunut Jokereita vastaan, eikä sarja Kärppiäkään vastaan pelota.

Vasta 18-vuotias Juuse Saros on noussut kuluneella kaudella HPK:n edustusjoukkueen ykkösvahdiksi ja koko Liigan maalivahtieliittiin. Nashville Predatorsin varaama pelaaja voitti joukkueensa tavoin sunnuntaina kymmenennen pelinsä putkeen.

Saroksen varman vireen ansiosta HPK:lla oli vara päästää ykkösvahdin paikasta alunperin taistellut Frans Tuohimaa jatkamaan uraansa Vaasan Sportissa. Nyt Saros kantaa entistä suuremman vastuun joukkueensa menestyksestä, mutta kylmäpäisen nuorukaisen päätä se ei pakota.

− Ei se varsinaisesti muuta mitään, mutta tilanne on nyt entistä selkeämpi.

Kiitosta koko joukkueelle

Jokerit oli Villi kortti -kierroksen toisessa ottelussa ensimmäistä peliään parempi. Se ei riittänyt voittoon, mutta kiirettä piti myös Saroksella maalillaan.

− Oli enemmän trafiikkia. Jokerit sai paremmin aikaiseksi meidän päässämme ja meillä riitti tekemistä.

HPK:n viisikkopuolustus toimii. Rivit eivät rakoile, ja pelaamisesta nauttiva viisikko hoitaa kiekot ahtaissakin tilanteissa pois maalintekosektorilta. Hätäilyä ei näy, ja hyvän itseluottamuksen ansiosta kiekko liikkuu sekä jalalla että syöttämällä järjestään omille pelaajille.

− On mukava pelata, kun jätkät siivoavat maalinedustaa hyvin ja uhrautuvat jatkuvasti heittäytymällä kiekkojen eteen.

Saroksen näkemys Kerhon ryhtiliikkeestä on ollut yhteinen päätös pelata kausi täysillä loppuun asti.

− Päätimme, että kaikki pelaavat parhaansa mukaan. Pari-kolme viikkoa sitten ei olisi voinut tietää olevansa nyt tässä tilanteessa, mutta olemme menneet pelin kerrallaan. Olemme nauttineet joka hetkestä. Yhteistyö on tärkeintä.

Sunnuntaina kentällä nähtiin muutakin kuin kiekkoja.
Sunnuntaina kentällä nähtiin muutakin kuin kiekkoja.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Iso paha Kärpät ei pelota

Runkosarjassa Saros pelasi yhteensä 44 ottelua. Seuraavaksi vastassa on runkosarjan piste-ennätyksellä voittanut Oulun Kärpät. Erikoista yhtälössä on se, että Saros ei pelannut kummassakaan ottelussa Kärppiä vastaan.

− Enemmän tulee varmasti vetoja eri suunnista. Siellä on taitavia pelaajia vastassa. Hyvin liikkuva joukkue.

Sarjaan ja Kärppiin keskitytään kuten peleihin tähänkin mennessä – yksi kerrallaan. Joukkueen lisäksi Saros voi henkilökohtaisella tasolla luottaa yhteistyöhön maalivahtivalmentaja Kari Lehtosen kanssa.

− Emme mieti liikaa. Ei varmaan isompia treenejä, keskitymme pitämään pakan kasassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle