Kerhon voittomaalin survoja: ”Kulki tosi hyvin jätkien kanssa”

LIIGA / Haastattelu
Tuomas Santavuori löysi ketjun, jossa peli luistaa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Viimeistelynsä kanssa pähkäillyt HPK taisi lauantaina löytää yhden ratkaisun maalinteko-ongelmiinsa. Joukkue asetteli Blues-peliin Tuomas Santavuoren, Arsi Piispasen ja Jesse Saarisen samaan vitjaan ja tulosta syntyi.

Kerhon käskyttäjä Ari-Pekka Selin teki fiksun vedon perjantain tappiollisen Blues-koitoksen jälkeen. Luotsi muutteli lauantain toisintoon joukkueensa vitjoja. Kakkoskolmikkoon istutettiin Jesse Saarinen, Arsi Piispanen ja Tuomas Santavuori.

Muitakin ketjuja sekoiteltiin, mutta etenkin tämä kolmikko oli mainiosti rakennettu. Ketju nimittäin loisti Bluesin kaadossa viimeistelemällä kaksi osumaa ja liikuttelemalla kiekkoa ajoittain näyttävästikin espoolaispäädyssä.

Jo harjoituspeleissä vitja väläytteli ajoittain yhteissävelellään, mutta lauantaina ketju pelasi vasta kauden ensimmäistä kertaansa yhdessä.

– Kulki tosi hyvin jätkien kanssa. Ei hirveästi ennen matsia treenattu, jutut löytyivät selkäytimestä, mutta oli kiva Bluesia vastaan pelata. Pitää vain tehdä paljon töitä, niin saamme jatkossakin pelata yhdessä, Santavuori hehkutti.

Lauantain näytöillä ei pitäisi olla epäselvyyttä siitä, etteikö yhteistä peliaikaa kolmikolle tulevissakin otteluissa tarjoudu. Saarisen ja Santavuoren istuttaminen samaan kentälliseen Piispasen kanssa vaikutti nimittäin herättäneen Kerhon kärkilaiturit. Tätä maalintekonsa kanssa tuskaillut HPK nimenomaan kaipasikin.

Santavuori ei kuitenkaan ottanut kantaa siihen pitäisikö hänen jatkossakin saada pelata Saarisen ja Piispasen kanssa.      

– Se on valmentajan päätettävissä, mikä on paras kokonaisuus, hyökkääjä paukautti.  

Santavuori itse viimeisteli Pallokerhon voittomaalin lauantaina. Samalla avaten joukkueensa osumahanat, sillä HPK kaatoi Bluesin lukemin 3-0. Pelikello osoitti aikaa 31.12, kun laiturin niitti hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen.  

Santavuoren häkki syntyi tahdolla. Hyökkääjä nousi kulmasta Blues-maalille ja väänsi kiekon reppuun pienestä tilasta.

Hyökkääjä oli omien sanojensa mukaan juuri tauolla ihmetellyt pelitovereilleen sitä, miksei tällaista kikkaa koskaan yritetä. Nousua kulmasta maalin edustalle.    

– Juuri erätauolla sanoin kopissa, että miksei ikinä kun sieltä kulmasta pelataan kiekkoa maalin edustalle, niin hypätä perään siihen tilanteeseen, Santavuori kertoi.  

– Sain siitä sen pienen tilan ja nousin nopeasti maalille. Ja painoin kiekon hyppäämällä sisään. Tällä erää se riitti, menimme 1-0-johtoon ja voitimme.

Santavuoren häkki ei toki yksinään vielä voittoa taannut, mutta se oli kolmen pisteen kannalta silti hyvin ratkaiseva. HPK, kun jätti Bluesin nollille, huolellisen puolustamisensa ja Bluesin heikon hyökkäyspelaamisen vuoksi. Santavuoren osumasta muodostui täten ottelun voittomaali.

Voitto maistui Santavuorelle makoisalta, varsinkin perjantain taaperruksen jälkeen.

– Oli mainio voitto. Eilen oli tosi huono olo pelin jälkeen, onneksi saimme nopeasti revanssin. Nyt pelasimme hyvin täydet 60 minuuttia. Tosi  hyvä fiilis koko joukkueella, laituri huokaisi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle