Lähteenmäki: ”Kun laiturit ovat pelipäällä, sentterin homma on helppoa”

LIIGA / Haastattelu
Lähteenmäki vieraili usein Norrenan maalin tuntumassa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Yksi Ässien alkukauden onnistujista on kakkosketjun sentteri Sami Lähteenmäki. Ässähyökkääjä on osunut hyvin tolppien väliin kauden ensimmäisissä otteluissa.

Ässien Sami Lähteenmäki pelasi ihan kohtuullisen perjantai-illan ottelun. Lähteenmäki pääsi syöttöpisteille ja oli maalinsa myötä auttamassa joukkuettaan voittoon myös voittomaalikilpailussa. Ratkaisevan osuman iski sisään Niklas Hagman.

- Oli hyvä, että saatiin lisäpiste mukaan. Jokainen piste on kuitenkin tärkeä kauden lopussa.

- Oman homman toteuttaminen oli vähän niin ja näin. Toisessa erässä saatiin onneksi juonesta kiinni. Erätauolla kuulee kyllä siitä, jos työnteko ei maistu.

Alkukausi on tuonut muutoksia kokoonpanoon sekä pakotettuna että vapaaehtoisesti. Ketjut elävät pelin sisälläkin aika voimakkaasti.

- Vähän kaikkien kanssa tässä on pelattu, sitä parasta koostumusta tietenkin haetaan. Jokaisella valmentajalla on oma tapansa toimia tässä asiassa.

- Kun teemme sovittuja asioita, pelimme on erittäin hyvän näköistä.

Lähteenmäen rooli on muuttunut sitten mestaruusjuhlien. Mestarijoukkueessa ässähyökkääjä pelasi lähinnä kolmos- tai nelosketjun laidassa. Nyt Lähteenmäki on tuurannut loukkaantunutta Kamil Krepsiä.

- Kun laiturit ovat pelipäällä, sentterin homma on helppoa, naurahti Lähteenmäki.

- No itse asiassa olen junioreissa pelannut sentterin paikkaa, nyt viime vuodet ovat kuluneet laidassa. Ei se ole minulle niin kovin outo pelipaikka.

Aloituksissa ässäsentteri kuitenkin jakaa vastuuta huomattavan paljon Dragan Umicevicin kanssa.

- Draganin kanssa niitä aloituksia jaetaan hieman vastustajan mukaan. Rightin aloittajia on sen verran vähän, että sillä pyritään hieman vaikeammin arvattavaan pelaamiseen.

Mestis-vuosina Lähteenmäen tilille kertyi muun muassa maalikuninkuus. Nyt lisääntynyt peliaika on tuonut mukanaan lupaavat tehot myös Liigassa.

- Kun vastuu kasvaa, odotetaan lisää myös hyökkäyspään tehoja. Kun kaverit syöttävät hyvin, helppohan siinä on lyödä kiekkoa puolityhjään maaliin, herkutteli tehosentteri.

- Ylivoimassa meillä on erittäin toimiva viisikko, ja sitä ylivoimaa on harjoiteltukin runsaasti. Kaikki ymmärtävät toisiaan.

Viisikkoon kuuluvat Lähteenmäen lisäksi hyökkääjistä Hagman, Umicevic, Severi Sillanpää sekä puolustaja Jyri Marttinen.

Viime kaudella Lähteenmäellä oli treenikaverina ruotsalainen Daniel Brodin. Nyt tilalle on tullut uusia tuttavuuksia.

- Tuomas Huhtasen ja Henri Heinon kanssa harjoittelemme paljon yhdessä. Joka vuosi yritän oppia jotain uusia juttuja, ja varsinkin Huhtaselta olen saanut paljon uutta harjoitteluuni.

- Lauantaina haetaan suoritukseen tasaisuutta Jokereita vastaan, totesi Lähteenmäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle