Huono voitti huonomman

LIIGA / Raportti
Ei mene tästäkään. Tuomas Pihlman joutui toteamaan Fredrik Norrenan paremmakseen.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät ei suostunut vieläkään häviämään kotihallissaan. Tällä kertaa Isonmäen jäähallissa kaatui TPS voittomaalikilpailun jälkeen numeroin 3–2.

Porilaisyleisö kohahtaa komean keskialueen taklauksen jälkeen. Puhtaan pommin seurauksena toisessa päässä on vaarallinen maalintekopaikka.

Kuulostaa juuri siltä, mitä perjantai-illan ottelulta Isonmäen jäähallissa voikin odottaa.

Totuus on kuitenkin toinen. Ässähyökkääjä Tuomas Huhtanen jyrää keskialueella joukkue- ja ketjukaverinsa Sami Mutasen jäänrakoon. Tilanteen jälkeen vierasjoukkue TPS:lle avautuu 2 vs. 1 -hyökkäys, joka kuitenkin kaatuu Francis Parén vaikeaan syöttöyritykseen Jeff Halpernille.

Tilanne kuvastaa hyvin illan ottelua. Porilaisyleisö näki varsin heikkotasoisen ja omalla tavallaan viihdyttävän ottelun, joka piti sisällään valtavan määrän karkeita virheitä ja epäonnistumisia. Sellaisen ottelun, jonka kaksi sekaisin olevaa joukkuetta tarjoavat.

Joukkueiden maalivahdit Juuso Riksman ja Fredrik Norrena kuitenkin varmistivat sen, että tulostaululle ei isketty suurempia lukuja.

- Aika paljon tuli virheitä ja niistä tuli vaarallisia paikkoja kumpaankin päähän, mietti ässähyökkääjä Severi Sillanpää koitoksen jälkeen.

Virheitä ja pomppuja

Kamppailun maalit kuvastavat ottelua. Molemmat joukkueet iskivät osumansa joko onnekkaiden pomppujen tai karkeiden virheiden seurauksena.

Ässät meni johtoon heti alkuminuuteilla, kun kiekko pomppi sopivasti Sillanpäälle, joka sai siirtää pelivälineen miltei tyhjään maaliin. Osuman jälkeen patapakka kuitenkin hyytyi ja vierasjoukkue pääsi peliin mukaan.

Ensiksi Dan Sextonin maalille toimittama kiekko löysi tiensä ässäpelaajien kautta ohi Riksmanin. Lisää oli luvassa, kun Paré pääsi nautiskelemaan Padan puolustuspään sekoilusta ja niittasi turkulaiset johtoon.

- Meidän pelimme lamaantui sen ensimmäisen maalin jälkeen. TPS tuli kovaa päälle ja olemme ehkä vähän onnekkaitakin, että he johtivat vain yhdellä maalilla ensimmäisen erän jälkeen. Kahdessa seuraavassa erässä kuitenkin paransimme ja olimme kuskin paikalla.

Sexton ja Paré kaatoivat omatoimisesti porilaiset joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa tällä kaudella. Erikoisvartiointiin Ässät ei vierasjoukkueen ulkomaalaisvahvistuksia kuitenkaan laittanut.

- Ei meillä mitään sellaista ollut. Totta kai tiedämme, että he ovat erittäin taitavia pelaajia ja ei heille liikaa tilaa saa antaa. Joka paikasta he vetävät, joten pitää olla hereillä, Sillanpää analysoi.

Porilaisten tasoitusmaali syntyi alivoimalla TPS-pelaajan emämunauksesta.

- Siinä vastustajan pelaaja pelasi siniviivalla typerästi ja pääsimme Heinon (Henri) kanssa hyökkäämään. Sain syötettyä kiekon Heinolle ja hän laittoi ranteet lukkoon ja lätkän yläpesään, Sillanpää kertasi.

Patapakka ei pysy kasassa

Ässäsentteri Sillanpää kuuluttaa joukkueeltaan jatkossa tasaisuutta. Niin koti- kuin vieraskaukalossakin.

- Meillä on ollut suurena ongelma erityisesti vieraskaukalossa se, että pakka ei ole pysynyt kasassa koko ottelua. Olemme voineet aloittaa hyvin, mutta sitten pelimme on hajonnut. Kotipeleissäkin on ollut tämänkaltaisia ongelmia. Tässäkin pelissä tuli mustia hetkiä.

- Joku meistä on tehnyt henkilökohtaisia virheitä. Sitten epävarmuus on tarttunut myös muuhun joukkueeseen, Sillanpää murehti.

Porilaishyökkääjän kausi on lähtenyt käyntiin iloisesti. Sillanpää on nakuttanut tällä kaudella jo viisi pistettä, kun koko viime kaudella sentteri keräsi tehot 6+5.

- Vastuuta on tullut enemmän. Suuri syy isompiin tehoihin on siinä, että olen päässyt ylivoimalle. Siellähän niitä pisteitä tulee, kun taitavien kavereiden kanssa pääsee pelaamaan. Roolikin on minulla aika selkeä: pitää seisoa maalin edessä, Sillanpää hymyili.

» Lähetä palautetta toimitukselle