Kysymysmerkkejä kysymysmerkkien perään

LIIGA / Ennakko
Jani Tuppuraiselta ja Mikko Luomalta odotetaan onnistumisia myös hyökkäyspäässä.
Kuva © Eriikka Hienola
Perjantaina Jyväskylässä kohtaavat viime kaudella pronssista taistelleet JYP ja Lukko. Isäntien maalinteko on ollut tervanjuontia, kun taas vierailijajoukkueen maalivahtitilanteen yllä leijuu suuri kysymysmerkki. Jyväskylän Hippokselle paluun tekevät myös hurrikaaninuttujen mestaruuksien takuumiehet Olli Sipiläinen ja Filip Riska. Pelurit kantavat yllään Lukon nuttua.

Kahdessa edellisessä ottelussa hurrikaaninuttujen valmistautuminen otteluun on ollut pielessä. Tästä kertoo kahdessa edellisessä ottelussa tapahtuneet alun uinahdukset, jotka ovat vieneet JYPiltä kourallisen tärkeitä pisteitä. Ottelun edetessä JYPin otteet ovat olleet nousujohteisia, mutta maalinteko on ollut erittäin vaikeaa. Isäntien terävimpien keihäänkärkien Eric Perrinin ja Jani Tuppuraisen ruuti on ollut todella märkää. Varmat maalintekopaikat ovat tuottaneet vain laukauksia suoraan maalivahdin logoon. Edellinen kaksikon tekemä maali löytyy liigan toiselta kierrokselta Perrinin ratkaistua ottelun JYPille Kuopiossa.

Joukkueelle mahdollisuuden taistella pisteistä onkin tarjoillut Miika Lahden johtama ketju, jonka laidoilla on viilettänyt Max Wärn, Ossi Louhivaara, sekä tiistaina maalin paukauttanut debytantti Joonas Sammalmaa. Romuluinen ja enemmän puolustusvoittoisesta pelaamisestaan tunnettu ketju luottaa suoraviivaisempaan pelaamiseen, joka onkin tuottanut lähes kaikki JYPin maalit kahdessa edellisessä ottelussa.

JYPin suurena ongelmana on ollut alkukaudesta heikko pelaaminen maalinedustalla. Suurikokoinen ja ailahtelevasti esiintynyt hurrikaanipuolustus ei ole onnistunut pitämään tunkeilijoita poissa takuuvarman Tuomas Tarkin veräjältä.

Vierasjoukkueen suurin kysymysmerkki kohdistuu maalin suulle. Tiistaina Pelicansia vastaan joukkueen ykkösmaalivahti Ryan Zapolski häädettiin maalin suulta jo kuuden minuutin pelin jälkeen, jonka jälkeen torjuntavastuun otti nuori Oskari Setänen. Nuorukaisen ottelu ei kuitenkaan mennyt putkeen, jonka tuloksena kiekko kaivettiin Lukon maalista vielä viidesti. Zapolskin otteet ovat olleet ailahtelevia, ja todellista tasoa on mahdotonta sanoa.

Illan vierailija esittelee jyväskyläläiselle kiekkoyleisölle myöskin suomalaisen jääkiekkoilun legendan sekä Lukon hyökkäyspelin kulmakiven, Petteri Nummelinin. Nummelin on kantanut raskasta taakkaa maalinteosta yksinään Ville Vahalahden kanssa. Jos hurrikaaninutut löytävät keinon pimentää vierasjoukkueen tehokaksikon, voi edessä olla raumalaisille pitkä ilta.

Kokoonpanot

Vierasjoukkueen otteisiin oman lovensa tekee ruuhkainen lasaretti. Joukkueen pakkikalustosta puuttuvat Tommi Kovanen ja Jesse Virtanen, kun taas hyökkäyspäästä puuttuvat pakkohuilia viettävät Teemu Nurmi, Jarkko Kauvosaari ja Steven Zalewski.

Kotijoukkueen kokoonpanosta sivussa loukkaantumisen vuoksi on ainoastaan Markus Poukkula ja pitkäaikaispotilas Jari Jääskeläinen, jonka paluusta ei ole vieläkään selvyyttä. Lisäksi sivussa on pelikieltoaan kärsivä Ramzi Abid. JYPin maalin suulla aloittaa Tuomas Tarkki.

Seuraa Heitä

Lauri Tukonen #34 |

Laitahyökkääjä

Tällä kaudella sävel on ollut tuttu. Loukkaantumiset ovat hidastaneet miestä tälläkin kaudella, mutta nyt mies on pelikunnossa. Kunnossa ollessaan tuo ison avun Lukon heikkoon maalintekoon.

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

Joukkueen kapteeni, ylivoiman kapellimestari ja niin edelleen. Edellisen kierran kiekko on painunut vastustajan verkkoon Kuopiossa toisella kierroksella, jonka jälkeen kanadalaisen pelaaminen on tuntunut väkinäiseltä. Jos Perrin saa kiekon maaliin, voidaan odottaa todellista ketsuppipullon aukeamista.

Olli Sipiläinen #39 |

Laitahyökkääjä

Liigan aliarvostetuimpia pelaajia. Alivoiman spesialista, jolla on poikkeuksellinen kyky tehdä alivoimamaaleja. Nousi yleisön suosikiksi Jyväskylässä, mikä on asema huomisen ottelun jälkeen?

Ossi Louhivaara #23 |

Laitahyökkääjä

Taidot riittäisivät ulkomaille, jos maalinteko olisi helpompaa. Luo omalla nopeudellaan tukun paikkoja itselleen, mutta tuhlaa paikkansa liian suurella prosentilla. Tiistaina Louhivaaralta nähty maali oli malliesimerkki siitä, kuinka hänen tulisi toimia.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Ossi Louhivaara 1 4 5
2.Miika Lahti 3 1 4
3.Max Wärn 2 1 3
4.Petr Hubacek 2 1 3
5.Anssi Löfman 0 2 2
Lukko M S P
1.Petteri Nummelin 4 2 6
2.Ville Vahalahti 3 2 5
3.Jerry Ahtola 0 4 4
4.Toni Koivisto 0 3 3
5.Ilkka Mikkola 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle