Kiekkodraamaa Lappeenrannassa

LIIGA / Raportti
Kultakypärä Davis nousi jälleen sankariksi.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
SaiPa nappasi jo viidennen perättäisen kotivoittonsa. Tällä kertaa voitto irtosi vasta voittomaalikilpailun jälkeen, sillä Jokerien Teuvo Teräväinen tasoitti ottelun vain sekunti ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Niin lähellä, mutta niin kaukana. Sarjakolmonen SaiPa lähti jopa lievänä ennakkosuosikkina otteluun Jokereita vastaan ja voitto näyttikin pitkään jäävän Saimaan rannoille ottelun edettyä 2-1-lukemissa viimeiselle minuutille.

Vielä hetki ennen loppusummeria kiekko oli kaukana Jussi Markkasen vartioimasta maalista, mutta Mikko Kousan viivalta lähettämä putoava lehti Markkasen kypärän kautta Teuvo Teräväiselle riitti tuomaan narripaidoille kotiintuomisia. Tasoitus syntyi ajassa 59.59.

Heikompi joukkue olisi saattanut lannistua moisesta, mutta keltapaitainen kotijoukkue jahtasi voittoa hanakasti koko viisiminuuttisen jatkoajan ajan. Onnistumisia jouduttiin odottamaan lopulta voittomaalikilpailuun asti.

- Ei lamaannuttu Jokerien tasoituksesta, vaan oltiin mielestäni aktiivisia jatkoajalla ja tehokkaita voittomaalikilpailussa. Ollaan onnellisessa asemassa, että saatiin yksi lisäpiste. Hyvä fiilis on kopissa, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen huokaisi tyytyväisenä.

Samenttisia käsiään voittomaalikilpailussa esitelleet Patrick Davis ja Jesse Mankinen onnistuivat molemmat ohittamaan Leland Irvingin hanskakäden yläkulmasta. Mainiolla pelipäällä jälleen ollut Davis onnistui maalinteossa jo avauserässä, kun upea rannelaukaus avasi kotijoukkueen maalihanat.

- SaiPa tuli kovaa ja hyvällä itseluottamuksella, joka tiedettiin. He tulivat tosi lujaa ensimmäiseen erään. Jäähyt sotkivat meidän viisikkopelaamista ja jäätiin askel taakse, Jokerit-luotsi Tomi Lämsä harmitteli.

Lappeenrantalaisten ylivoima ei ole vielä tällä kaudella lähtenyt toimimaan toivotulla tavalla, mutta perjantai-ilta toi kaivatun onnistumisen tälle saralle. Ryan Glenn laukoi uransa ensimmäisen maalin SaiPan nutussa.

- Saatiin ylivoimamaali aikaan pitkästä aikaa ja se oli pelin kululle hyvä. Jäätiin myöhemmin kuitenkin vahvasti puolustuskannalle. Tuli paljon alivoimia meille, mutta etenkin kolmannessa erässä tapettiin ne hyvin, Tirkkonen jatkoi.

Myös Lämsä näki joukkonsa parantuneen peliotteen, sillä helsinkiläisten pelin jälkimmäinen puolisko oli ajoittain kelvollista pelaamista.

- Toisen erän viimeisellä kympillä saatiin pelin juonesta kiinni ja tottakai myös se, että oltiin takaa-ajossa, muutti sitä pelin virtausta. Kolmannessa erässä haettiin tasoitusta ja onneksi se siihen loppuun tulikin.

Narrileirissä mietittävää

SaiPa oli kokonaisuutena kuitenkin vahvempi osapuoli perjantai-illan ottelussa ja ansaitsi voittonsa. Jokereille tyypillistä oli vahvan viisikkotekemisen rikkominen turhilla jäähyillä. Ensin Antti Tyrväinen hölmöili itselleen kaksi kaksiminuuttista ja myöhemmin Jarkko Ruutu otti täysin turhan tilanteen ulkopuolisen kakkosen.

Vierailijoiden leirissä närästystä aiheutti aiemmin viheltämättä jäänyt tilanne, jossa Lauri Taipalus sohaisi kiekottomana karvaamaan tullutta Nichlas Hardtia tahattomasti kasvoihin.

- Harmittaa, että tollainen määrä jäähyjä tuli tänään. Tuntui siltä, että sai tehdä mitä vain sen yhden viheltämättömän jäähyn jälkeen. Sitten taas yhtäkkiä tuli taas jäähyjä, jotka eivät mielestäni kuuluneet tähän matsiin, Lämsä ihmetteli.

Jokerit on tehnyt Liigassa vähiten maaleja ottelua kohden ja tosiasiassa Jokerien todelliset maalitilanteet olivat myös Kisapuistossa laskettavissa yhden käden sormin.

- Meillä on ollut hyökkäyspelaamisen kanssa vaikeuksia, mutta saatiin kunnon paineiden alla onnistuminen ja se on hyvä juttu joukkueelle. Hyökkäyspelaaminen on meillä kovasti työn alla.

Lohtua helsinkiläisten leiriin toi avauserässä tullut hieno ylivoimaosuma, jossa kovia myöhemmijn kokenut Hardt ohjasi ensimmäistä liigaotteluaan pelanneen Henrik Koiviston tulisen laukauksen maaliin. Koivisto esiintyi muutoinkin ottelussa mainiosti ja johti kolmosketjua väkevästi.

Joukkueet ovat tulessa ensi kerran jo lauantaina, sillä SaiPa matkaa vieraspistejahtiin Hämeenlinnaan ja Jokerit isännöi kotonaan Ässiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle