Hämäläisten kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Pelicansin maalivahti- ja puolustuspeli eivät olleet parhaimmillaan Lukkoa vastaan. Nähdäänkö heti seuraavassa ottelussa ryhtiliike?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Hämeen herra Pelicans kohtaa kotonaan toisen hämäläisjoukkue HPK:n perjantai-illan kamppailussa. Ottelusta voi ennustaa tasokasta ja tunteikasta kamppailua, kun molemmat joukkueet pääsevät kentälle hyvin levänneinä.

HPK on edennyt liigan syksyssä tasaisen varmasti. Mitään tajunnan räjäyttävää pallokerho ei ole esittänyt, mutta Kai Raution työteliäältä joukkueelta ei sellaista ole varmasti odotettukaan. HPK on viimeisissä otteluissaan napannut arvokkaat päänahat JYPiltä ja Kärpiltä. HPK kaatui KalPalle puolestaan tiukan taistelun päätteeksi luvuin 1-2.

Pelicansin kausi on kulkenut hyvässä lennossa. Hannu Aravirran suojatit ovat napanneet pisteitä jokaisesta ottelusta. Ainut tappio tuli Espoon Bluesille jatkoajalla. Joukkueen viimeisten pelien käyrä on kuitenkin osoittanut hieman alaspäin. Lukkoa vastaan Pelicansin verkkoon tehtiin neljä osumaa, eivätkä puolustus- tai maalivahtipeli olleet totutulla tasolla. Toisaalta lahtelaiset onnistuivat välittömästi takaiskun jälkeen kuittaamaan siirtymällä heti uudestaan johtoon. Tämä jos mikä osoittaa henkistä kanttia.

Tasaisuus ja työnteko ovat ehdottomasti molempien joukkueiden hyveitä. HPK:lla on kasassa neljä hyvin toimivaa kenttää, jotka kykenevät myös maalintekoon. Uusia nimiä on noussut kantamaan maalintekovastuuta Joonas Vihkon ja Ville Viitaluoman lisäksi. Teemu Rautiainen ja Borna Rendulic ovat pelaavat läpimurtokausiaan SM-liigatasolla.

Pelicansilla potentiaalia löytyy myös neljästä ketjusta, mutta tähän asti kaikki ketjut eivät ole hyvään hyökkäyspeliin pystyneet. Ykkösketju on palannut tavalliseen koostumukseensa, kun Tyler Redenbach on jälleen kokoonpanossa. Heiltä peli on sujunut kauden alusta asti ja nyt Pekka Saarenheimon hyökkäysketjukin on alkanut saada tasaisesti tehoja.

Kerhon maalivahti osasto on ollut häikäisevän hyvä. Frans Tuohimaa ja Juuse Saros ovat olleet suuria yllättäjiä syksyllä. Molemmat ovat pelanneet nuoresta iästään huolimatta tasaisen hyvin ja osoittaen jatkuvasti myös korkean profiilin torjuntoja. Jere Myllyniemi on Pelicans maalilla jatkanut siitä, mihin keväällä jäi. Rauhallisuus ja itsevarmuus olivat nostaneet kolmekymmentä-vuotiaan Myllyniemen jo torjuntatilastojen kärkipäähän, mutta heikompi Lukko-peli laski tilastoja.

Kokoonpanot:

HPK sai jo tyhjennettyä sairastupaansa edelliseen otteluun KalPaa vastaan, kun Ville Viitaluoma teki paluun kaukaloon. Nytkin terveystilanne näyttää erinomaiselta.

Pelicansilta sivussa on nelosketjun laituri Marko Pöyhönen. Maalivahdeissa tai hyökkääjissä voi olla rotaatiota, mutta lahtelaisetkin pääsevät otteluun lähes täysin terveellä miehityksellä.

Seuraa Heitä

Pekka Saarenheimo #57 |

Keskushyökkääjä

Saarenheimo syttyi pelaamaan uudella sykkeellä tehtyään alivoimamaalin Kärppiä vastaan. Edellisessä ottelussa syntyi viisi tehopistettä.

Borna Rendulic #71 | Örebro

Laitahyökkääjä

Vahva ja isokokoinen hyökkääjä on mielenkiintoinen seurattava. Tehoja on syntynyt hyvällä tahdilla ja kroatialaishyökkääjä pelaa läpimurtokauttaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Vili Sopanen 2 5 7
2.Pekka Saarenheimo 3 3 6
3.Radek Smolenak 4 1 5
4.Juha Leimu 3 1 4
5.Timo Pärssinen 1 2 3
HPK M S P
1.Juha Kiilholma 2 1 3
2.Jere Sallinen 2 1 3
3.Craig Schira 0 2 2
4.Borna Rendulic 0 2 2
5.Joonas Vihko 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle