Täystyöllisyys tavoitteena

LIIGA / Ennakko
JYP on ollut Lukolle paha vastus.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Rauman perjantai-illassa kohtaavat Lukko sekä JYP. Kohtaaminen on joukkueille kolmas viikon sisään.

Rauman kiekkoillassa taistellaan tärkeistä sarjapisteistä Lukon kohdatessa JYPin. Pahasti viime otteluissaan kontannut kotijoukkue on lähes pakkovoiton edessä, vaikka sarjaa onkin vielä pelaamatta reilusti yli kymmenen kierrosta.

Jokereita vastaan tiistaina 14.1.2014 Lukko oli vielä pelin jokaisella osa-alueella hyvä. Sitten tapahtui jotain, ja takana on nyt kolme tappiota peräkkäin. Kaksi näistä aiheutti illan vastustaja JYP. Kuvaavaa Lukon pelille oli, että joukkue ei ollut kummassakaan ottelussa lähelläkään voittoa.

Lukon tekemiseen on tullut mukaan suuri määrä henkilökohtaisia virheitä. Ihan perustekemisessä kiekkoa hukataan vapaille vastustajille, jotka sitten lyövät kiekkoa ohi voimattoman Lukko-vahti Ryan Zapolskin.

Kolmas tappio tuli Espoossa kuluvan viikon keskiviikkona, ja sieltä löydetään yksi yhteinen tekijä JYP-tappioiden kanssa. Nimittäin niin JYPin kuin Bluesinkin päävalmentajina häärivät miehet, jotka Lukon pääkäskijä Risto Dufva on opettanut valmennuksen saloihin. Viikossa oppilaat Marko Virtanen ja Jyrki Aho ovatkin näyttäneet opettajalleen, ettei oppi ole mennyt hukkaan. Dufvan joukkue on pelattu aseettomaksi miehen omilla aseilla.

Kolmen viimeisen ottelun maalisaldo Lukolla on 4-12. Näistä päästetyistä osumista voidaan ainakin puolet laskea tyhmien henkilövirheiden piikkiin. Onkin varsin ymmärrettävää, miksi Lukon pistepussi on pysynyt koskemattomana viime otteluissa. Jos maalinteko hieman on vaikeaa, pitäisi ainakin oman pään pysyä tiiviinä.

Blues-ottelun jälkitunnelmissa kokenut laitahyökkääjä Ville Vahalahti kertoi sen oleellisen, jonka kautta Lukko voi voittaa JYPin.

- Jokaisen pitää tehdä töitä vähintään 100%:sti, tiivisti Vahalahti jääkiekon perustyön merkityksen.

Vierasjoukkueen osalta tammikuu on kulkenut valoisissa merkeissä. Seurajoukkueiden mestaruuden voittanut JYP nappasi tammikuun ensimmäisen pelin jälkeen kuusi voittoa peräkkäin, kunnes meni kuluvan viikon tiistaina Turkuun takki auki. Lievä ylimielisyys kostautui heti, ja kotimatkalle ei tarttunut ensimmäistäkään sarjapistettä. Tappio tiesi sitä, että Lukko saa taas vastaansa sisuuntuneen JYPin.

Jos TPS-tappion jättää pois laskuista, JYPin ottelut ovat noudattaneet suhteellisen samanlaista kaavaa. Puolustus on ollut kurinalaista, hyökkäys tehnyt tarvittavan määrän osumia ja voittoja on tullut.

- Veikkaan, että se on sellaista millaista se on ollutkin. Lukko tulee varmasti olemaan tosi fyysinen. Pitää tehdä paljon töitä ja taklata, mietti tulevaa JYP-hyökkääjä Markus Nenonen.

Koska peli on joukkueille jo kolmas keskinäinen lyhyen ajan sisään, voidaan perustellusti puhua pienimuotoisesta pudotuspelistä. Joukkueet tuntevat toisensa, eikä suurin yllätyksiin pysty kumpikaan. Molempien kuningasideana on tukkia tehokkaasti keskialue ja hyökätä nopeasti vastaan. Se joukkueista on vahvoilla, joka tuon pystyy paremmin toteuttamaan.

Kokoonpanot

Kotijoukkue tiedotti kuluneella viikolla toipilasosastonsa tilanteesta. Apua sieltä ei ole tulossa tähän otteluun, joten Lukko jatkaa edellisen ottelun miehityksellä tässäkin ottelussa.

Pois kokoonpanosta jäävät puolustaja Otto Honkaheimo sekä hyökkääjät Teemu Nurmi, Jerry Ahtola ja Jarkko Kauvosaari. TUTOssa pitkään lainalla ollut hyökkääjä Eetu Koski pelasi joukkueen edellisessä pelissä Espoossa.

Vierasjoukkueen osalta pois kokoonpanosta jäävät puolustajat Mikko Viitanen, Yohann Auvitu ja Mikko Kalteva sekä hyökkääjä Petr Hubacek.

Seuraa Heitä

Aaron Gagnon #11 | MoDo

Keskushyökkääjä

Onnistunut mukavasti JYP-otteluissa. Seuraako nyt jatkoa?

Jani Tuppurainen #10 | Grenoble

Laitahyökkääjä

Nopeutta löytyy, ja tehokkuuttakin. Palkitaanko kova työ myös maalien muodossa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Aaron Gagnon 2 2 4
2.Lauri Tukonen 2 2 4
3.Ville Vahalahti 2 2 4
4.Harri Tikkanen 0 3 3
5.Janne Keränen 1 2 3
JYP M S P
1.Jani Tuppurainen 1 5 6
2.Brian Salcido 0 5 5
3.Éric Perrin 1 3 4
4.Ossi Louhivaara 4 0 4
5.Markus Nenonen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle