Kokenut kaarti vastasi huutoon

Sami Rajaniemi ei voinut Lukon päätöserän rynnistykselle mitään.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Kahdesti viikon sisään JYPille hävinnyt Lukko pesi kasvojaan kotiyleisönsä edessä, kun joukkueet kohtasivat kolmannen kerran. Tällä kertaa ottelun loppulukemat merkittiin Lukon eduksi lukemin 5-3 (1-2,1-1,3-0).

Kun Lukko ja JYP olivat kohdannet lähihistoriassa jo kahdesti, mitään ihmeellistä kumpikaan ei pystynyt esittämään toisen yllättämiseksi. Tehokkaasti ottelun aloittanut vierasjoukkue oli jo voiton kahvassa kiinni, mutta kotijoukkueen kokenut hyökkäyskalusto oli asiasta toista mieltä.

Ottelun ratkaisu tapahtui kolmannessa erässä, jossa Lukko onnistui kahdesti ylivoimalla tekemään maalin. Näiden osumien turvin tappioasema kääntyi joukkueelle tärkeäksi voitoksi. Pääkapellimestarina kaukalossa hääri kokenut laitahyökkääjä Ville Vahalahti, jolle merkittiin kamppailussa tehopisteet 2+1.

Hyvää taustatukea Vahalahden edustamalle ykkösketjulle antoi Aki Uusikartanon johtama kakkosketju, jonka saldoksi tuli kaksi maalia.

− Meillä on vastaavia kokemuksia lähihistoriasta, joita tämänkin ottelu alku tarjosi. Kaksi paikkaa vastustajalle ja kaksi maalia. Olisi ollut tosi helppo hävitä tämäkin peli, mutta nyt haluttiin jotain muuta. Ja se näkyi kolmannessa erässä. Mielestäni ansaittu voitto meille, sanaili kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva tyytyväisenä.

− Ensimmäiset puolitoista erää hyvää vieraskiekkoa, mutta sitten hävisi kärsivällisyys. Asiasta vielä puhuttiin toisella erätauolla, mutta niin vaan vahva kotijoukkue käänsi ottelun voitokseen. Silloin kun meillä oli hyvät hetkemme, ottelu olisi pitänyt pistää pakettiin, mutta turhaan hätäiltiin tekopaikoissa, mietiskeli illan koitosta JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Ottelun avauserä oli Lukolta vaikea, vaikka joukkue yhden maalin tekikin.

− Lataus oli kunnossa, mutta kun flow puuttui, pelistä puuttui hyökkääminen, selitti Dufva suojattiensa vaikeaa avauserää.

Vierasjoukkue teki taas kaksi nopeaa maalia, aivan kuten joukkueen edellisellä Rauman vierailullakin. Lukon selkäranka ei kuitenkaan katkennut näihin osumiin, vaan ikitaistelija Lauri Tukonen kuittasi tekemäänsä virhettä JYPin toisessa maalissa järjestämällä Toni Koivistolle avoimen paikan Lukon avausmaaliin.

Toinen erä tarjosi ympäripyöreää kiekkoa, jossa molemmille merkittiin myös yksi osuma.

− Vastustajan kolmas osuma oli meille raskas ja tuli harmittavan virheen seurauksena, mutta oli tyypillinen JYP-maali. Joukkue kun kääntää nopeasti vastaan paikan saatuaan, Dufva kertaili.

Tapahtumarikas erä

Jos toinen erä ei tarjonnut ihmeellisyyksiä, kolmas erä oli sitäkin mielenkiintoisempi.

Ennen JYPin toista jäähyä nähtiin ikävännäköinen taklaus, jossa JYP-hyökkääjä Markus Poukkulan kyynärpää osui suoraan Lukko-puolustaja Matt Generousin kasvoihin. Kaikki hallissa olijat, paitsi tuomarinelikko, näkivät tilanteen, mutta niin vain jäi jäähy viheltämättä.

− Ei mikään tahallinen vahingoittaminen, mutta selkeä päähän kohdistunut taklaus, josta olisi kuulunut antaa 5 minuuttia ja pelirangaistus, myönsi otteluvalvoja Seppo Lindroos tuomarivirheen.

− Toinen päätuomari oli kuulemma liian lähellä ja toinen katsoi jonnekin muualle. Linjatuomarit taas olivat mykkiä, kertasi Dufva keskusteluaan tuomarien kanssa heti tapahtuman jälkeen.

− Tuomarit ovat viime päivinä olleet paljon otsikoissa eikä syyttä. Tilanne on huolestuttava tällä hetkellä. Hei haloo, puristeli Dufva päätään.

Ja taas kävi siten, miten useasti käy, kun tuomareille tulee virhe. Sitä yritettiin paikata antamalla JYP-hyökkääjä Max Wärnille jäähy ilman mitään syytä.

Lukko sai ylivoimamahdollisuuden, jonka se toki ansaitsikin. Kokeneet miehet eivät jättäneet tilannetta hyödyntämättä, vaan puolustaja Ilkka Mikkola sai kunnian tehdä ottelun voittomaalin.

Näin Lukko sai poikki kolmen ottelun tappioputkensa, ja se tosiaan kuului joukkueen pukukopista pelin jälkeen.

Sarja jatkuu tiiviinä, kun JYP palaa kaukaloon heti yhden yön jälkeen. Kotikaukalossa vastaan luistelee KalPa. Lukonkin seuraava vastustaja on KalPa, mutta vasta tulevana tiistaina Kuopiossa.