Kissapedon turkki pöllysi Hakametsässä

Ilves konttasi tänään SaiPan edessä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilveksen ja Saipan perjantainen ottelu oli tylyä katsottavaa kotiyleisölle. SaiPa paukutti toiseen erään neljä maalia ja lyttäsi kotijoukkueen jäänrakoon. Loppulukemat olivat 1-5 (0-1, 0-4, 1-0).

Peli ratkesi nopeassa tahdissa toisessa erässä. SaiPa takoi Ilves-maaliin neljä kiekkoa reilussa kahdeksassa minuutissa. Tämä mursi kotijoukkueen pelaamisen idean, ja loppupeli olikin melko monenkirjavaa pelaamista.

SaiPan tehomiehinä kunnostautuivat hyökkääjät Tommi Jokinen (2+1), Jesse Mankinen (2+0) ja Sami Venäläinen (0+2). Vieraiden sankari Jokinen oli hyväntuulinen pelin jälkeen.

− Tänään oli ihan hyvä esitys meillä.

SaiPa oli kaiken kaikkiaan parempi joukkue kaikilla osa-alueilla. Ilveskin onnistui luomaan maalipaikkoja, mutta hukkasi ne kaikki, kun taas vieraat rankaisivat ankaralla kädellä. Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola totesi pelin jälkeen, että joukkueen peli ja pelaajat eivät nousseet huipputasolle perjantai-iltana.

− Kaikki pelaajamme eivät päässeet huipputasolle yksilöinä, ja silloin meillä on vaikeaa tehdä sitä, mitä teemme joukkueena. Tarvitsemme vastuunkantamista peliä kohtaan. SaiPa teki pelaamisen vaikeaksi tänään.

Tuokkola ei kuitenkaan lähtenyt osoittamaan tiettyjä pelaajia sormella.

− Ne pelaajat, ketkä tekivät virheitä, tarvitsevat tukea tällä hetkellä ja apuja. En ole ikinä arvostellut lehdistölle ketään pelaajia, enkä tee sitä nytkään. Meidän on tuettava pelaajia henkisessä kasvussa, jotta he oppivat kantamaan vastuunsa.

SaiPa oli hallitsevampi osapuoli

Pelin avauserä oli alussa Ilves-painotteinen, mutta vierasjoukkue sai otetta erän edetessä. Kotijoukkueen maalivahti Ville Kolppanen pystyi pitämään joukkuetta pystyssä vielä tässä vaiheessa, ja ainoastaan Mankinen onnistui ohittamaan Kolppasen.

Toisessa erässä SaiPa löi kuitenkin hirmuvaihteen silmään ja takoi neljä maalia valotaululle. Tekijöinä olivat Patrick Davis, Jokinen kahdesti ja Mankinen. Vieraiden päävalmentaja Pekka Tirkkonen totesi kuitenkin myös, ettei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen, ja että kotijoukkuekaan ei ollut aseeton.

− Olimme valmiita pelin alussa ja toiseen erään saimme hyvin onnistumisia. Peliajatus vähän karkasi siinä, mutta kolmannessa erässä saimme pelin tasapainoon.

− Olimme tehokkaita maalipaikoissamme. Pelikurimme laski ja Ilves sai ylivoimahyökkäyksiä ja muita sellaisia. Aloimme itse hölmöillä ja löysäillä. Onneksi saimme kolmanteen erään parannuksen. Kaivoimme verta nenästämme aika laillakin, mutta tänään selvisimme.

Ilveksellä oli omat paikkansa toisessa ja kolmannessa erässä, mutta ainoastaan Simon Gysbers onnistui maalinteossa kolmannen erän lopussa. Ilveksen päävalmentaja Tuokkola totesi saman.

− On totta, että peli olisi voinut kääntyä meille vielä toisessa erässä. Siinä 3-0-tilanteessa meillä oli maalipaikkoja. Osuimme tolppaan ja ammuimme ohi. Siinä olisi ollut sauma ja se olisi auttanut henkistä puoltamme. Voitimme maalipaikat toisessa erässä laskujemme mukaan yhdeksän-seitsemän, mutta vastustaja teki neljä maalia.

Kolmas erä oli merkityksetön ja tämä näkyi myös pelaamisessa. Kummallakaan joukkueella ei ollut suurempia intohimoja ja pelaaminen oli tahmeaa. Ylivoimat toivat pieniä valonpilkahduksia peliin Gysbersin maalin lisäksi. 4439-päinen yleisökään ei jaksanut enää faniporukoita lukuun ottamatta juuri innostua ja liukeni hyiseen Tampereen iltaan vähin äänin.

Pää pystyssä kohti tulevaa

Ilveksen päävalmentaja Tuokkola ei aikonut lannistua joukkueineen kehnosta SaiPa-pelistä.

− Emme saa laittaa päätä puskaan, vaan tulemme tänne huomenaamulla pirteillä mielillä. Otamme tästä opiksemme ja lähdemme huomenna taas tappelemaan pisteistä. Tämä on tie, jolla olemme ja meidän se on käytävä, sitä ei kukaan meidän puolestamme tee.

Selkeä parannuksen kohdekin löytyi.

− Hävisimme yhdellä yhtä vastaan pelaamisessa ja sukelsimme henkisesti ja se on huono asia. Siihen meidän on löydettävä konstit. Pelaamisemme ei saa olla tuon näköistä, mitä se oli. Sitä minä en hyväksy. Tämä oli ensimmäisiä kertoja, kun näin kävi.

SaiPan päävalmentaja Tirkkonen oli samanlaisilla linjoilla. Tulevasta ei itärajalla kanneta kuitenkaan suurempaa murhetta.

− Huomenna pitää pystyä pelaamaan järkevämmin ja täysipainoisemmin. Tämmöinen esitys ei riitä HPK:ta vastaan. Andreas Bernard pelasi hyvän pelin maalissa. On hieno nähdä, että hänkin saa itseluottamusta ja voittoja alle Liigassa.

− Emme ole menneet asioiden edelle. Elämme tässä hetkessä ja menemme kohti seuraavaa peliä. Pudotuspelit olemme laittaneet tavoitteeksemme ja jos sinne pääsemme, alamme miettiä asioita uudelleen. Nämä olivat tärkeät pisteet meille ilman muuta. Pelaamme koko ajan isoista pisteistä, sillä sarja on tasainen.