Aneeminen Lukko positiivisen JYPin vieraana

LIIGA / Ennakko
JYPillä on ollut syytä riemuun viime kierroksilla.
Kuva © Hannu Rainamo, www.hannuphoto.com
Vieraskentällä aneemisesti esiintynyt Lukko hakee ensimmäistä kolmen pisteen voittoa vieraskentällä yli kuukauteen, kun raumalaiset matkustavat Jyväskylään tammikuun tasauskierroksen merkeissä.

JYP lähtee otteluun neljän ottelun voittoputkessa. Viimeisin voitto tuli tiistaina nihkeän esityksen jälkeen, kun SaiPa kaatui vasta jatkoajalla. Tuolloin ottelun ratkaisijana toimi uransa avausmaalin liigassa pamauttanut Valtteri Hietanen.

Lukko saapuu Jyväskylään allaan kotivoitto Jokereista. Vieraskentällä heikommin esiintyneet raumalaiset ovat napanneet edellisen kolmen pisteen voittonsa vieraskaukalosta yli kuukausi sitten, kun HIFK kaatui Helsingissä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Molemmat ovat onnistuneet voittamaan oman vierasottelunsa.

Tiivis puolustus, muurimainen maalivahti

Pelitapaansa suoraviivaistaneet jyväskyläläiset ovat esiintyneet puolustuspäässä erittäin vahvasti. Henkilökohtaisia virheitä ei ole nähty enää alkukauden tapaan, ja maalivahdit ovat olleet viimeisenä tukipilarina kahden peräkkäisen nollapelin arvoisesti. Jyväskyläläiset saavatkin kiittää Tuomas Tarkkia erityisesti SaiPa-ottelun voitosta, sillä Tarkki oli tuolloin maalillaan lähes maaginen.

JYPin hyökkääjät olivat pulassa SaiPan tiiviin oman pään puolustuksen kanssa. Hurrikaaninutut joutuivat tekemään hurjan määrän töitä jokaisen maalipaikan eteen. Sama haaste on edessä tänäänkin, sillä raumalaisten puolustuspelaaminen on ollut alkukautta selkeästi tiiviimpää. Sen seurauksena vastustajan hyökkääjät on saatu pidettyä kulmissa poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta.

Lukon aseena vierasvoittoon voidaan pitää myös tiivistä keskialueen sumputtamista, jota Risto Dufvan suojateilta on nähty runsaasti. JYPin avauspelaaminen on takkuillut, jonka seurauksena keskialueen ylittäminen kontrolloidusti on ollut haastavaa.

JYPin aseena illan ottelussa on materiaalin leveys. Läpi kauden mikä tahansa ketju on voinut nousta ottelun ratkaisijaksi, ja sama tahti on jatkunut viime kierroksilla. Joukkueen 10 edellisestä maalista peräti kahdeksaan on merkitty eri maalintekijä.

Kokoonpanot

JYP pelaa kahdeksaan päivään viisi ottelua. Se on näkynyt pelaajien kierrättämisenä. Tiistaina kokoonpanosta sivussa loukkaantuneiden lisäksi olivat Mikko Salmio ja Jonne Virtanen. JYP-luotsi Marko Virtanen väläytteli myös Jyrki Välivaaran mahdollista paluuta pelaavaan kokoonpanoon jo tammikuun tasauksen avausottelussa.

Lukon kokoonpanossa ei nähdä suuria muutoksia Jokerit-otteluun verrattuna. Lukko odottaa Petteri Nummelinin paluuta erityisesti ylivoimapelaamisen kapellimestariksi. Nummelinin paluu kokoonpanoon on mahdollinen.

Seuraa Heitä

Valtteri Hietanen #50 | Sport

Puolustaja

Nuori puolustaja iski uransa ensimmäisen maalin JYP-paidassa edellisessä ottelussaan. Varkain paikan kokoonpanossa vakiinnuttanut Hietanen on vakuuttanut valmennusjohdon kypsällä pelaamisellaan.

Lauri Tukonen #34 |

Laitahyökkääjä

Loukkaantumisista toipunut taituri kaatoi Jokerit kahdella maalillaan. Tulosta odotetaan myös tänään.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Jani Tuppurainen 2 3 5
2.Éric Perrin 3 2 5
3.Brian Salcido 1 3 4
4.Markus Poukkula 0 3 3
5.Petr Hubacek 0 2 2
Lukko M S P
1.Ville Vahalahti 1 4 5
2.Lauri Tukonen 4 0 4
3.Harri Tikkanen 0 3 3
4.Aaron Gagnon 2 1 3
5.Petteri Nummelin 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle