Jokerit mittaamaan tasoaan Kärppien isäntänä

LIIGA / Ennakko
Leland Irving on ollut joukkueensa tuki ja turva. Nyt vastassa on liigan vahvin hyökkäyskalusto. Pystyykö Irving torjumaan isännille voiton?
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Ailahtelevan kauden pelannut Jokerit valitsi hieman yllättäen tammikuun tasausotteluiden vastustajaksi sarjajohtaja Kärpät. Helsinkiläiset perustelivat valintaansa haasteella, sekä halulla päästä mittaamaan omaa tasoaan. Myös Kärpille ottelut toimivat hyvänä tasonmittarina joukkueen tämän hetken kunnosta.

Jokerit on pelannut valmentajavaihtonsa jälkeen varsin ailahtelevasti. Hyviä otteluita on usein seurannut täysin päinvastaisia esityksiä, joten joukkueen pistepussi ei ole karttunut täysin odotetusti. Joukkuetta koko kauden vaivannut tehottomuus on edelleen yksi suurimmista ongelmista. Vaikka joukkueen puolustuspeli on melko hyvässä kunnossa, on otteluiden kääntäminen hyökkäystehoilla välillä tuskastuttavan vaikeaa.

Kärppien alkuvuosi ei ole myöskään alkanut ruusuisesti. Jo lähes varmana pidetty runkosarjan voitto on joutunut kyseenalaistetuksi joukkueen viimeaikaisten otteiden vuoksi. Kärpät on pelannut alkuvuoden aikana viisi ottelua, joista se on saalistanut täyden pistepotin ainoastaan kerran, voitettuaan sarjajumbo TPS:n

Jokerit on saanut vihdoin tyhjennettyä omaa sairastupaansa niin, että se pääsee otteluihin lähes parhaalla kokoonpanolla, etenkin hyökkääjien osalta. Tästä huolimatta valmentajakaksikko Tomek Valtosella ja Pasi Nurmisella riittää työnsarkaa oikeiden ketjukoostumusten ja sen myötä hyökkäystehojen löytämiseksi. Puolustuksesta poissa ovat edelleen Jeremy Dehner, sekä paluuta kaukaloon lähiaikoina tekevä Teemu Eronen. Hyökkääjistä Janne Lahti joutui jättämään tiistain Lukko-ottelun kesken, joten pelaaminen perjantaina on epävarmaa.

Kärppien loukkaantumistilanne on varsin valoisa, eli varmoja poissaolijoita ei tällä hetkellä ole tiedossa. Tämä antaa kärppävalmennukselle oivat työkalut hieman mollivoittoisen kurssin kääntämiseen.

Mielenkiintoisia taistelupareja

Jokerien ja Kärppien väliset tasausottelut tarjoavat mielenkiintoa myös tiettyjen pelaajien edesottamusten seuraamiseen. Taistelupareja on niin hyökkäyksessä, puolustuksessa kuin maalivahtipelissä.

Hyökkäyksessä molemmilla joukkueilla on heittää kentälle nuorten maailmanmestarijoukkueen tähtipelaajat. Isäntien hyökkäystä etenkin viime viikon Blues-ottelussa väkevästi johtanut Teuvo Teräväinen pääsee haastamaan kisoissa laiturinaan pelanneen kisojen maalikuninkaan Saku Mäenalasen. Mäenalanen on jatkanut kisojen jälkeen hyviä otteitaan, joista tuloksena oli maali heti ensimmäisessä liigapelissä kisojen jälkeen.

Puolustuksessa mielenkiintoisen taisteluparin luovat olympiajoukkueeseen valitut liigapakit Lasse Kukkonen ja Ossi Väänänen. Etenkin Väänäsen otteet kaipaavat tasaisuutta ja suoritusvarmuutta. Aikaisemmin puolustusvoittoisena pelaajana tunnettu Kukkonen on tällä kaudella löytänyt myös maalijyvänsä, joten häneltä voidaan odottaa ratkaisuja myös hyökkäyspäässä.

Myös maalin suulla on odotettavissa taistelupari, jonka panos on varsin isossa roolissa. Jokerivahti Leland Irving on ollut läpi kauden joukkueen tuki ja turva, kuten myös Kärppien maalin suulla pelaava Jussi Rynnäs, joka pelasi lähes häikäisevän syyskauden.

Seuraa Heitä

Saku Mäenalanen #8 |

Laitahyökkääjä

Nuorten MM-kisojen maalikuningas on jatkanut siitä mihin kisoissa jäi. Mäenalasella on potentiaalia pelien ratkaisemiseen myös liigatasolla.

Esa Lindell #23 | Dallas

Puolustaja

Toinen nuorten MM-kisoisa lositanut pelaaja. Paluu liigaan ei ole ollut täysin ongelmaton. Oli tiistain Lukko-ottelussa välillä pahastikin hukassa, joten parannettavaa riittää.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Teuvo Teräväinen 1 6 7
2.Nichlas Hardt 3 2 5
3.Ladislav Nagy 1 4 5
4.Ben Walter 1 2 3
5.Henrik Koivisto 0 3 3
Kärpät M S P
1.Ivan Huml 0 5 5
2.Joonas Donskoi 1 3 4
3.Toni Kähkönen 1 2 3
4.Joonas Kemppainen 2 1 3
5.Ben Maxwell 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle