Mielipide

”Jokainen pelaaja antaa kaikkensa”

LIIGA / Kolumni
HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela antaa lupauksensa siitä, että Rinkelinmäelle peliin tuleva katsoja ei tule pettymään. Pallokerhon pojat antavat kaikkensa kotijäällä fanaattisen yleisönsä edessä.

HPK pelasi viime kaudella erilaista kiekkoa kuin muut joukkueet ja takoi siinä sivussa hurjat maaliennätykset. Samaa on Korpelan mukaan luvassa myös tänään alkavalla kaudella.

- Valmentajat ovat sen tyylin miehiä. Pelaajat ovat sen tyylin miehiä. Ja koko systeemi ajaa siihen suuntaan, että me pelaamme vauhdikasta kiekkoa.

Viime kauden päätteeksi HPK:n pelaajiston kaulaan ripustettiin pronssiset mitalit. Moni joukkue on vahvistunut viime kaudesta, mutta Hämeenlinnassa ei siltikään suostuta tinkimään tavoitteenasettelussa.

- Viime vuonna menestyttiin hyvin, joten miksi lähdettäisiin hakemaan pelkkää pudotuspelipaikkaa – sehän kuulostaisi jopa kornilta. Tietenkin tiedostamme sen, että kilpailu on vain kiristynyt entisestä.

HPK toimii ainoana liigaseuroista yhä yhdistyksenä. Niinpä raha- ja budjettipuolellakin perusperiaatteet ovat muista poikkeavat. Osakkeenomistajille ei kerätä voittoa vaan faneille yritetään kerätä menestystä.

- Mehän emme kerään rahaa kenellekään ja taloudellisen tavoitteen asettaminen on aina ollut sen mukainen ja on vastakin. Kaikki liikenevät taloudelliset resurssit sijoitetaan suoraan toimintaan. Nyt tällä kaudella on budjetoitu muutama kymmenen tuhatta voittoa.

Pyydettäessä luonnehdintaa tulevan kauden HPK-nipusta tulee Korpelan vastaus kuin apteekin hyllyltä.

- Vauhdikas, railakasta kiekkoa pelaava joukkue.

Uudesta välisarjajaosta puhuttaessa HPK-pomo hymisee tyytyväisyyttään. Tappara ja Ilves ovat Kerholle huomattavasti mieluisampia vastustajia kuin JYP ja SaiPa.

- Se tuo vaihtelua yleisölle, saadaan mielenkiintoisempia otteluita, kun pelataan lähijoukkueita vastaan. Tässä on niin selvä maantieteellinenkin jako, että tämä oli mielestäni järkevä ratkaisu. Ja varmasti vetää myös vieraskatsojia paikalle.

Paljon huomiota osakseen medioissa saanut Rinkelinmäen Sikakatsomo saa nyt huomiota myös seurajohdolta.

- Uutta ensi kaudelle fanitoiminnassa on, että Sikakatsomo saa omat paidat. Meillä on tämän vannoutuneimman katsomonosan johtohahmojen kanssa sovittu, että he saavat meiltä omat paitansa. Näin saadaan lisää ilmettä tähän ehkä maan kuuluisimpaan katsomoon.

Haastattelun lopuksi Korpela antaa lupauksen HPK:n kannattajille, ja toivoo tietysti mahdollisimman suuria yleisölukemia.

- Tervetuloa runsain joukoin hallille! Se on varmaa, että tuolla kentällä joka ilta jokainen pelaaja antaa kaikkensa. Siihen on sitoutunut koko organisaatio.

» Lähetä palautetta toimitukselle