Mielipide

Jukurit selittelee yksittäistä tappiota unohtaakseen jatkuvan tarpomisen

LIIGA / Kolumni

11–1-tappio oli liikaa jopa Jukureille, ja pelin jälkeen seura pyysi anteeksi kannattajiltaan sekä yhteistyökumppaneiltaan.

Kaunis ele mutta täysin turha.

Yksittäisessä ottelussa voi tapahtua lähes mitä tahansa: tulee hölmöjä jäähyjä, maalivahti ei ole parhaimmillaan ja vastustaja pääsee flow-tilaan, jossa kaikki onnistuu. Ilman anteeksipyyntöäkin on seuraavassa pelissä mahdollisuus kasvojenpesuun.

Jukureiden anteeksipyyntöä haalistaa lisäksi se, että toisella Liiga-kaudellaan 2017–18 mikkeliläiset olivat runkosarjassa kolmanneksi viimeisiä ja jättivät taakseen Sportin ja KooKoon – jotka olivat aiemmin nousseet Mestiksestä Liigaan. Tämä saavutus sai Jukureiden pääomistajan ja Mikkelin Jukurit HC Oy:n hallituksen puheenjohtajan Jukka Toivakan ilakoimaan ”Mestiksen mestaruudesta”. KooKoon ja Sportin voittamisesta luvattiin jopa bonuksia.

kiinnittämällä huomio yksittäiseen epäonnistumiseen saattaa unohtua viidettä vuotta jatkuva alamäki

Ensimmäisellä Liiga-kaudellaan 2016–17 Jukurit oli lähellä pudotuspelipaikkaa, mutta sen jälkeen suunta on ollut alaspäin. Itse keksitystä ”Mestiksen mestaruudestakaan” ei ole enää kilpailua, kun KooKoo on vakiinnuttamassa itseään pudotuspelijoukkueeksi.

Jukurit on tällä kaudella toki voittanut Tapparan ja HIFK:n, mutta pelilliset onnistujat on helppo yksilöidä maalivahti Sami Rajaniemeen ja tähtihyökkääjä Vitali Abramoviin, joka on NHL-laina. Jukureista ei ole nähtävissä samanlaista kehityskaarta, millaiseen KooKoo on yltänyt. Mahdollisuuden antaminen nuorille valmentajille on sinänsä kunnioitettavaa, mutta nykyistä parempi panostus valmennukseen parantaisi joukkueen mahdollisuuksia.

Miksi siis anteeksipyyntö yksittäisen pelin vuoksi?

Somemaailman muisti on lyhyt, ja kiinnittämällä huomion yksittäiseen karmeaan epäonnistumiseen saattaa joiltakin unohtua viidettä vuotta jatkuva alamäki – mikä luonnollisesti on Jukureille suurempi ongelma.

”Mestiksen mestaruudesta” puhuminen oli samanlainen silmänkääntötemppu, yritetään värittää epäonnistuminen saavutukseksi. Loputtomiin temppu ei kuitenkaan kanna.

Tappiota ei pysty huijaamaan voitoksi edes Donald Trump.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös