Mielipide

Kolme tappelua

LIIGA / Kolumni
Ässien ja Lukon välisessä ottelussa tunteet kuohahtivat lopussa yli. Kolme tappelua yhdeksään sekuntiin vaiheessa, jossa peli on jo ratkennut voi kuulostaa pahalta, mutta todellisuudessa kyseessä oli varsin harmittomat tunteenpurkaukset.

Ensimmäinen kahakka oli Tuukka Mäkelän ja Paul Healeyn välinen. Herrat päättivät yhteistuumin kokeilla voimiaan ja voittajasta ei epäselvyyttä jäänyt. Mäkelä pommitti ja Healey otti vastaan. Ei kahta sanaa. Molemmille herroille pelirangaistukset.

Toinen tappelu tuli kuusi sekuntia myöhemmin. Patrik Forsbacka oli saanut tarpeekseen Chris Hajtin tökkimisestä ja mies haki kanadalaisen tanssiin. Tämä kamppailu päättyi Forsbackan eduksi.

- Kaveri tökki koko pelin ajan meidän äijiä ja kysyin siltä jo edellisessä vaihdossa, että mennäänkö. Se vastasi, että myöhemmin. Seuraavassa vaihdossa sitten mentiin ja ihan hyvin se minun osaltani sujui, Forsbacka totesi.

Partanen antoi Forsbackalle ottelurangaistuksen ja Hajt selvisi tappelusta pelirangaistuksella.

Kolmas nokkapokka ei varsinaisesti tappelun kriteerejä edes täyttänyt. Sen voisi laskea ennemminkin sarjaan, toinen lyö ja toinen yrittää puolustaa itseään. Henrik Juntunen poimi Ässien Tobias Salmelaisen kentältä pois. Juntunen otti Salmelaisen päästä kiinni, ennen kuin Salmelainen edes ehti kissaa sanoa. Muutama isku sisään ja homma oli ohi. Erikoisesti molemmille herroille ottelurangaistukset, vaikka Salmelainen ei mitään tilanteessa edes ehtinyt tehdä.

Todennäköistä on, että suurimmissa osissa medioita ja ehkäpä jopa äänestykseen kerättäviä irtopisteitä keräävien poliitikkojen keskuudessa kyseiset tappelut tuomitaan varsin jyrkästi. Tämä lienee selvä, mutta onko pienet tunteenpurkaukset sitten niin kovin paha asia ja kuinka suuri vastuu tuomarilla on asioiden estämisessä?

Itse pelin kannalta suuremmaksi pahaksi nousi kuitenkin Sami Partasen antama väärä suihkukomennus Pasi Peltoselle ja linjan muuttuminen kesken ottelun. Alussa sai rikkoa aivan rauhassa ja estämisiä sallittiin ilman pienintäkään elettä, että jäähy olisi tulossa. Tämä antoi myös pelaajille väärän tunteen, että nyt on sallittua pelata todella kovaa.

- Ei ollut tuomarilla homma lapasessa ja siksi peli lähti käsistä lopussa. Minä yritin joukkuetta rauhoitella, mutta ei se auttanut, kun tunteet olivat ihan pinnassa, Jari Härkälä kertoi.

- Ei tuo loppu jääkiekkoa ollut enää. Tuomarilta jäi yksi selkeä korkea maila Haatajan naamaan näkemättä. Muutama muukin tilanne ihmetyttää, Mika Toivola totesi.

- Totesin Partaselle, että anna nyt meille jumalauta edes mahdollisuus siinä toisen erän jäähysuman aikana. Se totesi minulle, ettei sanaakaan enää tai… En tiedä mitä se olisi tehnyt, mutta helvetin ylimielinen herra oli ja aika raaka virhe tuo suihkukomennus Peltoselle oli. Se saattoi maksaa meille pisteitäkin, eräs ässäpelaaja puhisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös