Mielipide

Kommentti: Se kuuluisa JYPin näköinen mies

LIIGA / Kolumni
Darryl Boyce on juuri sitä mitä JYP tarvitsee menestyäkseen keväällä. Hän on hurrikaanin näköinen mies.

Ei, Darryl Boyce ei ole maalintekijä. Eikä varmasti ihmeellinen kynämies kiekon kanssa, vaikka tämän päivän hapuilut voidaankin vielä laittaa Jari Jääskeläisen mailojen piikkin.

Darryl Boyce on sen sijaan rämäpää, taistelija ja hirvittävän kova luistelija - siis se kuuluisa JYPin näköinen mies. 

Uuvuttavasta aikaeroväsymyksestä huolimatta kanadalainen vauhtikone tikitti kentällä hurjana. Pohjoisamerikkalaisen pelityylin merkkejä ei juuri tarvinnut hyökkääjän otteista eritellä.

Syy siihen, miksi miehellä on urallaan takanaan yli 80 NHL-peliä ei ole ihme. Tämä kaveri nimittäin taklaa - ja kovaa. 

Boyce pääsi näyttämään osaamistaan heti ykköskentällisessä. Jo toisessa vaihdossa kolisi omissa, mutta yhteispeli Eric Perrinin ja Ramzi Abidin kanssa sujui siitä eteenpäin vaihto vaihdolta paremmin. Jyrki Ahon sanojen mukaan kanadalainen toi mukanaan selkeyden. Perrinin kentällisen aiemmat ongelmat keskialuetta ylittäessä loistivat poissaolollaan, kun kiekkoa lyötiin päätyyn Boycen jahdattavaksi. 

Jarrutellaan kuitenkin vähän. Tietenkään missään nimessä monipuolisen kanukin peli ei vielä ollut todellisessa tikissä. Iskostuminen JYP-sapluunaan vie varmasti aikaa. Onneksi tuleva maajoukkuetauko antaa aikaerosta toipumisen lisäksi mahdollisuuden yhteisille jääharjoituksille. Niiden merkitystä ei Boycen osalta kyllin korostaa.

Kanadalainen osoitti kuitenkin jo nyt olevansa sitä mitä JYP tarvitsee keväiseen kukoistukseensa. Äärimmäinen tahtopelaaja tahkosi kentällä niin tasakentällisin kuin alivoimaakin. Erityisesti vastustajan pakkopelin aikana Boycen monipuolisuus korostui. Mies sijoittui oikein, katkoi syöttöjä, mutta ennen kaikkea voitti aloituksia. 

Käyttömahdollisuus myös sentterinä on suurin apu, jonka JYP voi Boycelta saada. Suurempi kuin ominaisuus maalintekijänä, jota JYPin riveihin on suuresti kaivattu.

Hurrikaanit pelasivat Kärppiä vastaan pudotuspelihenkistä kiekkoa rajusti puolustaen. Kaksi maalia riittivät voittoon. Niin ne riittävät myös keväällä. Tämä vaatii vain sataprosenttista suorittamista illasta toiseen.

Ja tähän tavoitteeseen palanen nimeltä Darryl Boyce sopii takuuvarmasti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös