Jyväskylässä paiskittiin duunia

Laidat ryskyivät myös torstai-iltaisessa kohtaamisessa.
JYP ja Kärpät muuttivat arkisen torstai-illan äärimmäisen viihdyttäväksi kiekkospektaakkeliksi. Menoa ja meininkiä riitti kolmeen täyteen erään, joiden aikana paremmuus joukkueiden välillä saatiin niukasti ratkottua. JYP piti lopulta pisteet Hippoksella lukemin 2-1.

Illan joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi Hippoksella 15. syyskuuta, ja tuolloin JYP otti kamppailusta esimerkillisen taisteluvoiton vieden kamppailun nimiinsä 3-1 -loppulukemin. Samaa hampaat irvessä möyrimistä tarjottiin katsojille myös nyt, eikä pelin tiimellyksessä jäänyt kukaan kylmäksi.

- Kaksi hyvää joukkuetta pelasi intensiivisen lätkäpelin. Siinä oli vauhtia, kontakteja ja tapahtumia, summasi JYP-luotsi Jyrki Aho ottelun jälkeen.

Samoilla linjoilla oli myös työhaalareissa viihtynyt Max Wärn.

- Oli kyllä tosi hyvä peli meiltä ja me pelasimme tänään tosi upeata lätkää. Me luotiin paikkoja, taklattiin, raastettiin ja riistettiin eli nyt alkaa homma näyttää jo pikkuhiljaa jääkiekolta.

- Tämä oli hauskin matsi pitkään aikaan, jatkoi Wärn.

Yleisesti tarkasteltuna illan taisto pysyi kokonaisuudessaan hyvin tasaisena, ja molemmilla joukkueilla olikin omat hetkensä ottelun ratkaisemiseksi. Kotijoukkue kuitenkin piti pisteet Jyväskylässä Kärppien kovasta loppukiristä huolimatta.

- Kyllähän tämä oli tasainen matsi, mutta JYP oli kuitenkin karvan verran parempi. He olivat tänään hyvin latautuneita ja pelasivat kovalla itseluottamuksella, kommentoi puolestaan vierasjoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta.

Räväkästi heti alkusekunneista

Kotijoukkue tuli otteluun ryminällä ja Kärppä-maalin verkko pöllysi ensimmäisen kerran jo 58 sekunnin pelaamisen jälkeen. Kalle Koskinen tarjoili viivasta millin tarkan syötön Antti Jaatiselle, joka pääsi rauhassa siirtämään kiekon puolityhjään rysään.

Kärpät ei kuitenkaan lamaantunut. Tasoitusmaalia ei tarvinnut odotella kuin noin puolitoista minuuttia, kun Joonas Kemppainen päätti röyhkeän nousunsa JYP-aluelle komeaan laukaukseen maalin ylähyllylle. Tuomas Tarkki oli täysin voimaton, ja tulostaululle merkattiin kahden pikamaalin myötä tilanteeksi 1-1.

Tasoituksen jälkeen isännät ottivat jälleen ruorista kiinni ja hallitsivat kentän tapahtumia. JYPillä olikin useita tilaisuuksia siirtyä jälleen johtoon, mutta Johan Backlund oli tontillaan vireessä. Kärppä-vahti nappasi muun muassa kauden upeimman torjunnan Olli Malmivaaran avopaikasta. Malmivaaralle siunaantui tilaisuus tällätä peliväline tyhjään maaliin, mutta niin vain Backlund syöksyi tilanteeseen kaapaten kiekon hanskansa uumeniin.

- Ensimmäisessä erässä pystyttiin luomaan loistavasti paikkoja, mutta me puolustettiin myös hyvin, sanaili Aho.

Lähimpänä maalintekoa olivat kuitenkin vieraat, kun Juha-Pekka Haatajan puolittainen läpiajo päättyi tuimaan laukaukseen hurrikaanimaalin ylärimaan.

Työstämällä voittoon

Toinen erä alkoi kotijoukkueen osalta harmillisesti, sillä Malmivaaralle vihellettiin kahden minuutin rangaistus huitomisesta. Hurrikaani käänsi kuitenkin tilanteen päälaelleen Miika Lahden hulppean alivoimavaihdon myötä.

Ensin työnteon ilmentymä Lahti taisteli kiekon pois JYPin puolustusalueelta ja säntäsi pelivälineen perään toiseen päätyyn. Kärppä-puolustaja Josef Boumedienne jäi kaksinkamppailussa armotta kakkoseksi ja polviltaan jäänpinnasta väännetty syöttö tavoitti maalin edustalle hiipineen Olli Sipiläisen. Sipiläisen veivit purivat ja JYP siirtyi alivoimalla takaisin johtoon.

- Erikoistilanteeseen tämä peli sitten lopulta ratkesi. Meille tarjottiin ylivoimaa, mutta JYP tekikin sen voittomaalin alivoimalla. Eipä tässä mahda mitään, eteenpäin on mentävä, Aravirta mietiskeli.

Vaikka pelissä ei enää lisäosumia nähtykään, löysi ottelu silti tavan viihdyttää paikalle saapunutta yleisöä. Välillä mentiin pitkää pätkää ilman taukoja laidat ryskyen. Toisinaan luistinta laitettiin niin kovaa toisen eteen, että aivot eivät enää pysyneet perässä. Tuomaritkin saivat pelissä osansa, kun osittain linjaton toiminta kuumennutti yleisön lisäksi myös kentällä viilettäneet pelaajat.

Ottelu huipentui kotijoukkueen kahteen perättäiseen viimeisten minuuttien jäähyyn. Vierasjoukkue haki tasoitusmaalia jopa kuudella kenttäpelaajalla, mutta hurrikaanipaidat puolustivat suurella sydämellä voiton Jyväskylään.

- Oli kyllä hyvää tuo loppupelaaminen meiltä, sillä siinä oli oikeanlainen aktiivisuus päällä. Oli koko ajan nähtävissä, että jätkät on hyvin pelin sisällä. Pelattiin joukkueena kyllä erittäin mukavasti, puheli Aho.

Voiton avainmiehiksi Aho nimitti Miika Lahden johtaman kentällisen lisäksi myös Kalle Koskisen ja Max Wärnin. Hartiavoimin töitä tehnyt Wärn olikin silminnähden mielissään joukkueen yleisestä peli-ilmeestä.

- Meillä on tullut joukkueeseen uusia jätkiä ja kuitenkin saadaan se sama JYP-ilme näkymään, niin pakkohan tähän on olla tyytyväinen.

Molemmilla joukkueilla jatkuu urakka tulevana lauantaina, kun JYP kohtaa Raumalla Lukon ja Kärpät saa kotiluolaansa vieraakseen Jokerit.