Isot pisteet kaipaavat ottajaansa - jälleen

LIIGA / Ennakko
Tätä tunnelmaa kaipaavat molemmat joukkueet. Maalinteon umpisolmujen avaaminen onkin ottelussa avainroolissa.
Kuva © Asko Veteläinen - http://www.askovetelainen.com
Vain kaksi pistettä erottaa JYPin ja Kärpät toisistaan. Torstaisen ottelun tärkeyttä on siis turha suuremmin korostaa. Molemmat joukkueet ovat voitokkaista otteluista huolimatta kärsineet maalintekovaikeuksista.

Jyväskylässä tapellaan jälleen isoista pisteistä. Sarjan keskikastin tiiveys ei ole enää vain hokema, vaan täyttä totta. Tuo taisto ylettyy myös kärkijoukkueisiin saakka. Kolmen pisteen merkitys on JYPin (5.) ja Kärppien (3.) kohdalla siis korostamattoman suuri.

JYP elää tällä hetkellä kalenterivuotensa parasta aikaa. Peli ei vieläkään kulje toivotusti, mutta tiukat ottelut ovat silti kääntyneet voitoksi. Kolmen ottelun voittoputki on tehnyt uhkaavasti sarjataulukossa hetkellisesti valahtaneille Jyväskyläläisille todella hyvää.

Jyväskyläläisten taisteluilme käänsi vaikean Ilves-ottelun kolmannessa erässä. Nopeasti isketyt voittoon riittäneet osumat tuovat varmasti joukkueelle lisävirtaa myös Kärppiä vastaan.

Puolustuspäässä JYP on ollut aktiivinen eivätkä vastustajat ole onnistuneet luomaan vaarallisia tekopaikkoja. Maalinteossa joukkue on kuitenkin tyrinyt vuolaasti ja tälle sektorille onnistujia kaivataankin entistä enemmän.

Viimein olisi viimeisteltävä

Kärpät tarjoaa joukkueena JYPille eritasoisen vastuksen kuin mitä Ilves, Ässät ja TPS ovat sille voitto-otteluissa tarjonneet. Tämä huolimatta siitä, että oululaiset ovat viimeisissä kamppailuissa esiintyneet hivenen tahmaisesti.

Tahmaista menoa ei ole kuitenkaan esittänyt Kärppien ykkösvitja, joka oli edellisessä TPS-kamppailussa todella vakuuttavassa vireessä. 1+2 tehot kirjauttaneelta Ivan Humlilta voi suosiolla odottaa pisteitä myös Jyväskylässä.

Kärppien osalta maalintekopeli on samanlaisissa kantimissa kuin JYPilläkin. Tekopaikkoja syntyy, mutta viimeistely ontuu. Ylivoimallakin joukkue on pyörittänyt lupaavasti ja erityisesti Josef Boumedienne on näyttänyt löytäneen tutun roolinsa siniviivan isäntänä.

Ottelun ratkaisun avaimet löytyvät molempien ryhmien puolustuspäästä. Mikäli JYP onnistuu tilkitsemään oman päänsä tuttuun tyyliin on oululaisten takerrellut hyökkäyspeli vaikeuksissa. Kärppien osalta juuri JYPin puolustusmuurin murtaminen on ensiarvoista.

Yhtälailla JYPin on löydettävä aukot Kärppä-puolustuksessa. TPS onnistui kyllä oululaisia vastaan iskemään harvoista paikoistaan osumat, mutta missään nimessä äärimmäisen haavoittuvaisesti ei Kärppien alakerta esiintynyt.

Viimeistelyyn on siis molempien löydettävä tehokkuus, sillä tekopaikkoja tuskin siunaantuu rajattomasti.

Kanukkijyrän debyytti

Hurrikaanilauman uusi vahvistus Darryl Boyce tekee suurella todennäköisyydellä debyyttinsä torstaisessa väännössä. Hyökkääjältä ei sovi vielä suuria odottaa, sillä kanukki saapui Keski-Suomeen vasta keskiviikkoiltana.

Kokoonpanossa jatkavat myös Akatemia-avut Mikko Salmio ja Ilvestä vastaan komean maalin iskenyt Markus Nenonen. Nuorten hurrikaanien esiintyminen onkin tuonut JYPin otteisiin selvästi lisää energiaa tehopisteistä puhumattakaan.

Murheellisempia uutisia JYPille ovat sen sijaan Jari Jääskeläisen vamman vakavuus. Mies on sivussa loppukauden. Petr Hubacek on poissa vahvuudesta näillä näkymin helmikuun loppuun asti.

Kärppien puolustus on edelleen kovilla myös poissaolojen osalta. Niin Ilkka Mikkola, Ville Mäntymaa kuin Oscar Eklundkin ovat miehistöstä ulkona. Hyökkääjistä aivotärähdyksestä toipuva Joonas Donskoita ja ruhjevammasta kärsivää Tomas Plihalia ei todennäköisesti torstaina kokoonpanossa nähdä.

Plihalin osalta tilanne on kuitenkin vielä auki. Donskoi taas saattaa olla pelikuntoinen lauantaina kotiottelussa Jokereita vastaan.

TPS-pelissä maalille vaihdettu Jonas Backlund lienee Kärppien valinta maalivahtien taistoon. JYPin osalta päätös tulee viime hetkillä, sillä vakuuttavassa vireessä torjuvan Tuomas Tarkin lisäksi maalille on tarjokkaana hienon pelin Ilvestä vastaan torjunut Joni Myllykoski.

Seuraa Heitä

Darryl Boyce #18 | ERC Ingolstadt

Hyökkääjä

Luonnollisesti tämä debytantti seurantaan. Odotetaan suuria kevään koittaessa, sillä taistelevainen kanukki on ainakin JYPin silmissä juuri hurrikaanin näköinen pelaaja. Entä miten matkaväsymys vaikuttaa torstaiseen kamppailuun?

Josef Boumedienne #100 |

Puolustaja

Takaisin Kärpissä, jossa tutut näkymät ja toimintatavat ovat tuoneet jälleen puolustajan parhaat puolet esiin. Nauttii jälleen jääkiekosta. Nautiskelee JYPiä vastaan lisää esimerkiksi ylivoimaosumilla?

Markus Nenonen #28 | Oskarshamn

Laitahyökkääjä

Laukoi lauantaisessa TPS-pelissä uransa avausosuman. Edellisessä kamppailussa Ilvestä vastaan tärähtikin sitten voittomaali hulppealla tavalla. Järisyttävän upea rannelaukaus alleviivasi hyökkääjän suurinta vahvuutta. Kolmas osuma Kärppiä vastaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Antti Jaatinen 3 3 6
2.Miika Lahti 0 5 5
3.Jonne Virtanen 2 2 4
4.Ossi Louhivaara 2 1 3
5.Kalle Koskinen 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle