Alex Dostie vahvistaa JYP-hyökkäystä

LIIGA / Uutinen
JYP saa hyökkääjävahvistuksen.
Alex Dostie saapuu Jyväskylään Norjan pääsarjasta.

JYP tiedotti tiistaina tehneensä 27-vuotiaan kanadalaishyökkääjän Alex Dostien kanssa ensi kautta koskevan sopimuksen. Dostie pelasi viime kaudella Norjan pääsarjajoukkue Vålerengassa ja teki 29 runkosarjaottelussa 19+13=32 pistettä. Lisäksi 17 pudotuspelikamppailua toivat 6+5=11 pistettä.

− Alex on taitava pelaaja ja omaa hyvän pelinäkemyksen varsinkin hyökkäyssuuntaan. Dostie on tunnettu erinomaisesta syöttötaidostaan. Myös pelaajan laukaus on hyvä ja sitä hän voi tulevaisuudessa käyttää vielä paremmin hyödykseen. Dostie on Norjan liigassa tehnyt hyvää tulosta ja uskomme hänen sopeutuvan hyvin myös Suomen Liigaan ja ottavan uusia askelia kehityksessään pelaajana JYPissä, urheilutoimenjohtaja Simo Mälkiä kommentoi.

Dostie kiekkoili pitkään Pohjois-Amerikassa niin juniorisarja QMJHL:ssä kuin ECHL:ssä ja AHL:ssäkin. Kolme edelliskautta Euroopassa pelannut vasemmalta laukova, 175-senttinen ja 79-kiloinen Dostie odottaa innolla Liiga-kautta.

− Minulla on ystäviä Liigan muissa joukkueissa, jotka ovat kertoneet paljon hyvää JYPin organisaatiosta ja Suomen Liigasta. Simon (Mälkiä) kanssa käytyjen keskustelujen perusteella JYPissä on alkamassa uusi alku ja organisaatiota on rakennettu uusiksi. Tämä kuulosti minusta erittäin mielenkiintoiselta ja näen JYPissä ja Suomen Liigassa hyvän paikan itselleni kehittyä pelaajana uudelle tasolle.

JYP mainitsee tiedotteessaan, että Dostie pystyy pelaamaan sekä keskus- että laitahyökkääjän pelipaikkaa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle