Gladiaattori myös ensi kaudella − Meeri Räisänen jatkaa miesten kakkosdivisioonassa

Muut Sarjat / Uutinen
Räisänen kuului Naisleijonien Pekingin olympiajoukkueeseen.
Miesten kakkosdivisioonassa pelaava Laukaan Gladiators on tehnyt jatkosopimuksen maalivahti Meeri Räisäsen kanssa.

Meeri Räisänen, 34, jatkaa uraansa miesten kakkosdivisioonassa pelaavan Laukaan Gladiatorsin riveissä. Yksivuotinen sopimus sisältää ulkomaanoption. Huippumaalivahti saapui joukkueeseen kesken viime kauden ja torjui seitsemässä runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 90,4 ja viidessä pudotuspelikamppailussa torjuntaprosentilla 87,9. 

− Se miten paljon Meeri tekee töitä päivittäin ollakseen huipulla on ihailtavaa, ja hän toimii isona esimerkkinä joukkuekavereille, junioreille ja koko Gladiaattorien yhteisölle. Sen lisäksi, että hän on hyvä maalivahti, on hän todella pidetty persoona joukkueessamme sekä kentän ulkopuolella. Meeri tuo meille paljon kokemusta ja voittamisen kulttuuria mukanaan. Uskallan väittää, että jos ja kun kehitys jatkuu samana kuin viime kaudella, ihmettelen suuresti, jos ei paluu kansainväliselle huipulle tapahdu. Olemme sitoutuneet ollemaan mukana Meerin tavoitteessa palata kansainvälisille kentille ja kohti hänen asettamaansa päämäärää. Tavoite on kova, mutta realistinen, päävalmentaja Jani Hakkarainen toteaa.

Räisänen on pelannut mittavan kansainvälisen uran ja esiintynyt myös maajoukkueessa useissa huipputurnauksissa. Arvokisamitaleita maalivahdilla on neljä. SM-kultamitaleita Räisäsellä kuusi kappaletta.

− Rautaliiga on nykyään todella kovatasoinen, ja vielä naiselle sarjassa menestyminen antaa todella vahvan pohjan tämän toteutumiselle. Pyrimme joukkueena ja seurana auttamaan Meeriä kaikin tavoin tavoitteen saavuttamiseksi. Meerin kaltainen avoin, periksiantamaton ja määrätietoinen urheilija on sopeutunut miesten maailmaan erittäin hyvin. Meeri on ollut yksi helpoimmista ja parhaista valmennettavista urallani ja hänen työmoraali ja sitoutuminen joukkuetta ja koko seuraa kohtaan on todella ihailtavaa ja ammattimaista. Olen erittäin tyytyväinen, että Meeri valitsi meidät. Nyt meillä on tosi vahva ja voittava nelikko maalia vartioimassa myös ensi kaudella, jatkaa päävalmentajamme Hakkarainen.

Ennen siirtymistään laukaalaisjoukkueen tolppien väliin Räisänen pelasi nykyisen PWHL-ammattilaisliigan edeltä kuopatussa PHF:ssä Connecticut Whalessa yhdeksän ottelua kaudella 2022−23. Hänen torjuntaprosenttinsa Whalen maalilla oli 89,4.

» Lähetä palautetta toimitukselle