IL: Liigaseurat voivat nyt poistua sarjasta 2,2 miljoonaa taskussaan

LIIGA / Uutinen
Useat liigaseurat ovat viime vuosina tehneet taloudellista tappiota. Yksi näistä on myös kolme kertaa putkeen suomenmestaruuden voittanut Tappara.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Jääkiekon SM-liiga Oy uusi keväällä osakassopimuksensa. Iltalehden tiedon mukaan mukana on nyt Liigasta poistumisen mahdollistava pykälä, joka takaa poistujalle liigaosakkeen arvoisen summan.

Kotimaisen jääkiekon pääsarjan taustayhtiö Jääkiekon SM-liiga Oy on uudistanut osakassopimustaan keväällä, kertoo Iltalehti.

– Jääkiekon SM-liiga Oy:lla on ollut yhtiön perustamisesta lähtien osakassopimus, johon on tehty vuosien aikana päivityksiä, kommentoi Liigan toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen lehdelle.

Uuteen sopimukseen on lehden tiedon mukaan tullut kohta, joka mahdollistaa joukkueille sarjasta poistumisen "kohtuullisen ajan kuluessa" lehden kuvailun mukaan.

Iltalehden mukaan sopimus takaa sarjasta poistuvalle osakkaalle 2,2 miljoonaa euroa, joka on liigaosakkeen tämänhetkinen arvo, sarjan maksamana. Osakkeen arvo määritettiin Kiekko-Espoon sarjanousun yhteydessä.

Liigasta teoreettisesti poistuva joukkue ei siis tämän perusteella saisi poistumisestaan sanktiota, jos se toimisi kirjausten mukaan, vaan saisi siitä miljoonakorvauksen.

Osakassopimuksen ovat Pulkkisen mukaan allekirjoittaneet kaikki 16 osakasta. Pulkkinen ei kommentoinut sopimuksen sisältöä Iltalehdelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle