Jets kauppasi huippulupaus Rutger McGroartyn Penguinsiin pitkän siirtosaagan jälkeen

NHL / Uutinen
McGroarty voitti vuodenvaihteessa U20 MM-kultaa Yhdysvaltojen kapteenina.
Kuva © Tiia Mahkonen
Winnipeg Jets kauppasi huippulupaus Rutger McGroartyn Pittsburgh Penguinsiin pitkän siirtosaagan jälkeen.

NHL:ssä nähtiin torstaina odotettu vaihtokauppa, kun Winnipeg Jets kauppasi huippulupaus Rutger McGroartyn Pittsburgh Penguinsiin. Penguins lähettää vaihtokaupassa Jetsin suuntaan ykköslupauksensa Brayden Yagerin. Vaihtokaupasta kertoi ensimmäisenä sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman.

McGroarty on ollut jo pitkään siirtohuhujen kohteena. Kesäkuussa yhdysvaltalaishyökkääjä ilmoitti Jetsille, että hän haluaa tulla kaupatuksi, sillä hän ei koe Jetsin olevan paras polku NHL-jäille. Keskushyökkääjä ei ole solminut tulokassopimustaan, sillä Jets ei kyennyt lupaamaan hänelle peliaikaa NHL:ssä.

Jets varasi McGroartyn kesän 2022 varaustilaisuuden 14. varausvuorolla. Hän on edustanut kahden viime kauden ajan Michiganin yliopistoa, jossa hän on merkkauttanut 75 otteluun 91 (34+57) tehopistettä. McGroarty johdatti vuodenvaihteessa Yhdysvallat alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuteen joukkueen kapteenina. Hän iski turnauksen seitsemään otteluun tehot 5+4.

McGroartysta tuli kuluvan vuoden aikana toinen yhdysvaltalaislupaus, joka on ilmoittanut varaamalle seuralleen, ettei hän halua pelata seuran riveissä. Tammikuussa U20 MM-kisojen parhaaksi hyökkääjäksi valittu Cutter Gauthier kaupattiin Philadelphia Flyersista Anaheim Ducksiin, kun Gauthier oli ilmaissut Flyersille halukkuutensa pelata muualla.

Vaihtokaupassa Jetsiin liikkuva Yager on Penguinsin ensimmäisen kierroksen varaus kesän 2023 varaustilaisuudessa, kun seura kuulutti hänen nimensä niin ikään varaustilaisuuden 14. vuorolla. 

Kanadalaishyökkääjä edusti menneellä kaudella WHL:n Moose Jaw Warriorsia, jossa hän merkkautti 95 (35+60) tehopistettä 57 runkosarjaotteluun. Yager sijoittui sarjan pistepörssissä sijalle 15, ja pistekeskiarvolla mitattuna kahdeksanneksi.

McGroartyn tavoin myös Yager edusti kotimaataan vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Keskushyökkääjä iski turnauksessa viiteen otteluun yhtä monta tehopistettä, kun Kanadan tie katkesi puolivälierätappioon Tšekille.

» Lähetä palautetta toimitukselle