Kakkoskierroksella varattu Pulkkinen solmi NHL-sopimuksen Islandersiin

LIIGA, NHL / Uutinen
JYPin puolustaja solmi kolmen vuoden tulokassopimuksen.
Kuva © Tiia Mahkonen

New York Islanders on tehnyt kevääseen 2027 asti ulottuvan tulokassopimuksen 19-vuotiaan JYP-puolustajan Jesse Pulkkisen kanssa.

Uutisesta raportoivat maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa muun muassa pelaaja-agenttipalvelu Gold Star Hockeyn toimitusjohtaja Dan Milstein sekä jääkiekkodatasivusto PuckPedia.

Pulkkinen oli jo kesällä 2023 varauskelpoinen, mutta vasta menneen kauden läpimurto johti Islandersin toisen kierroksen varaukseen. Newyorkilaisseura varasi suomalaispakin NHL:ään kesäkuun lopussa varausvuorolla 54.

Isokokoinen ja kiekon kanssa itsevarma puolustaja pelasi viime kaudella 29 ottelua JYPin Liiga-joukkueessa ja viimeisteli tehot 2+6=8. Pulkkinen edusti myös Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta viime vuodenvaihteen MM-kisoissa Ruotsissa.

Ennen NHL-varaustaan Pulkkinen solmi maaliskuussa JYPin kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen.

– Jesse otti viime kesänä itseään niskasta kiinni urheilullisella puolella, ja tulokset olivat heti nähtävissä. Suunta on ylöspäin ja odotusarvot ovat korkealla ensi kautta ajatellen. NHL-varaustilaisuus näyttää myös suuntaa, kuinka pitkään hän Suomessa pelaa, kommentoi JYP-sopimuksen tekohetkellä tuolloinen urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen Pulkkisen tulevaisuudennäkymiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle