Kassidy Sauvé palaa HPK:n tolppien väliin

Auroraliiga / Uutinen
HPK saa tutun maalivahdin riveihinsä.
Kuva © Julia Suuriniemi
HPK:n naisten liigajoukkue vahvistuu tutulla maalivahdilla. Kanadalainen Sauvé edusti hämeenlinnalaisia jo keväällä 2022.

HPK:n naiset on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen kanadalaismaalivahti Kassidy Sauvén kanssa. 27-vuotias veskari torjui viime kaudella kiekkoja PHF-liigan Buffalo Beautsissa.

Sauvé on hämeenlinnalaisille tuttu nimi, sillä hän pelasi HPK:n paidassa jo keväällä 2022, jolloin hän tuli Naisten Liigaan PWHPA:n Toronton joukkueesta. Toissakaudella Sauvé pelasi HPK:n maalilla kahdeksan alemman jatkosarjan ottelua kovalla torjuntaprosentilla 96,4 ja erinomaisella päästettyjen maalien keskiarvolla 0,88 maalia per ottelu. Pudotuspelien neljässä ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli 95,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,29 maalia per ottelu.

− Sauvé vapautui, kun ei saanut sopimusta uuteen PWHL-sarjaan. Hän osoitti kiinnostusta meitä kohtaan, kun keskustelimme hänen kanssaan mahdollisesta sopimuksesta. Hän on pelannut aiemminkin täällä, joten hän tuntee ja tietää meidän tavat toimia sekä me tiedämme mitä saamme odottaa häneltä. Lopulta päätös oli helppo, että otamme hänet meille vahvistamaan joukkuetta, HPK:n naisten manageri Jorma Hassinen sanoo.

HPK-vierailujaan lukuunottamatta Sauvé on pelannut koko uransa Pohjois-Amerikassa. Hän on pelannut muun muassa viisi kautta yliopistokiekkoa edustaen Ohio Staten ja Clarksonin yliopistoja. Hän on ollut kertaalleen mukana Kanadan alle 18-vuotiaiden MM-joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle