Liiga-kierros: Hattutemppu Mikkelissä, ulosajo Vaasassa – avauskierroksella riitti tapahtumia

LIIGA / Uutinen
Luke Martin viimeisteli tehot 1+2.
Kuva © Ville Tohka

Kauden ensimmäinen kierros tarjosi katsojien rahoille vastinetta, sillä yhdelläkään paikkakunnalla ei jääty alle viiden maalin. Eniten täysosumia nähtiin Mikkelissä, kun Jukurien ja HPK:n kohtaamisessa syntyi kymmenen maalia.

Jukurit–HPK

Jukurien ja HPK:n pelistä muodostui kotijoukkueen unelma ja vierasjoukkueen painajainen jo avauserässä, kun Jukurit piti yllä vauhtia ja nakutteli itselleen 3–0-johdon. HPK oli täysin vastaantulija, ja loppulukemiksi merkattiin sarvipäiden 7–3-voitto.

Kotijoukkueen kapellimestarina suurimmassa roolissa hääri Peter Abbandanato (1+3) sekä Max Ellis (3+1). Abbondanaton lisäksi myös Ludwig Persson syötti itsensä tulostaululle, minkä myötä molemmat Mestiksen viime kauden pistekärjet onnistuivat pisteiden teossa.

Jobinpostia sai HPK:n ykkösketjussa pelannut Vili Alitalo, joka loukkasi jalkansa pahannäköisesti taklaustilanteessa. Alitalo jouduttiin auttamaan kaukalosta ulos.

JYP–Pelicans

JYPin ja Pelicansin välinen kauden avaus tarjosi tasakentällisin tasaista ja kiekonhallintavoittoista jääkiekkoa, minkä lisäksi molemmat joukkueet loivat ylivoimillaan erinomaiset määrät maalipaikkoja.

Pelicansin puolelta kirkkain tähti oli Liiga-debyyttinsä tehnyt 19-vuotias Rasmus Kumpulainen. Minnesota Wildin sopimuspelaaja tehoili kahden maalin sekä yhden syöttöpisteen verran. Kotijoukkueen puolelta esiin nousi täksi kaudeksi JYPiin siirtynyt Valtteri Ojantakanen, joka viimeisteli kaksi osumaa mukaan lukien 3–3-tasoitusmaalin rangaistuslaukauksesta.

Ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta, jonka Pelicans vei nimiinsä kanadalaispuolustaja Wyatt Kalynukin onnistumisen myötä.

HIFK–Kiekko-Espoo

Kiekko-Espoo kohtasi pääsarjatason paluupelissään vieraissa HIFK:n. Ottelu oli kolmijakoinen, sillä ensimmäinen erä oli tasainen, toinen selvästi HIFK:n ja kolmas Kiekko-Espoon heiniä. HIFK oli toisessa erässä myös tehokas, ja sen aikana tehdyt kolme maalia auttoivat joukkueen 5–2-voittoon. Jori Lehterä tehoili kolmen syötön verran ja Luke Martin kirjautti tehot 1+2. Espoolaisten molemmista maaleista vastasi uusi kanadalaisvahvistus Cameron Hillis.

Helsingissä nähtiin myös kauden ensimmäinen maalivahdin vaihto, sillä Kiekko-Espoon maalilla Marcus Hellgren-Smed sai kolmen takaiskun jälkeen tehdä tilaa 18-vuotiaalle Petteri Rimpiselle, joka teki samalla pääsarjadebyyttinsä.

KalPa–SaiPa

KalPa päihitti kotiavauksessaan SaiPan lukemin 3–2. Vierasjoukkue SaiPa johti ottelua pitkälle kolmanteen erään, mutta Petri Karjalaisen joukkojen kaksi pikamaalia takasi KalPalle täyden pistepotin.

Kierroksen kummallisin maali nähtiin Kuopiossa, kun Otto Kivenmäki viimeisteli 2–1-maalin erikoisen tilanteen päätteeksi. Kiekko pomppi keskialueelta KalPan puolustusalueelle, Jesper Mattila koski kiekkoon ja lopetti pelaamisen, sillä hän kuvitteli tilanteen olevan paitsio. Lopulta Kivenmäki poimi kiekon ja vei vierasjoukkueen johtoon kuopiolaisten seuratessa tilannetta hämmentyneenä.

Lukko–KooKoo

Jouko Myrrän valmentama KooKoo haki 4–3-jatkoaikavoiton Raumalta. Vierasjoukkueen sankarina operoi kaksi maalia viimeistellyt Riley Sawchuk, jonka lavasta syntyi myös ottelun voittomaali. Peliaikakuninkaana hääri Seth Barton, joka kellotti 23.08 ja teki ottelun avausmaalin.

Laukauksissa edellä ollut Lukko joutui täten tyytymään lisäpisteeseen. Kotijoukkueen puolelta myös Jami Krannila viimeisteli kaksi maalia

Sport–Kärpät

Kärpät kukisti Sportin Vaasassa lukemin 3–2. Oululaisten voiton takuumiehenä hääri maalitykki Reid Gardiner, joka viimeisteli 1–1-tasoitusmaalin sekä jatkoaikamaalin, kun jatkoaikaa oli kulunut vain 27 sekuntia.

Ottelun puhuttanein tilanne oli viime kauden maalikuninkaan Teemu Turusen ulosajo. Turunen taklasi Sportin Simon Hjalmarssonia ja tilanteesta tuomittiin Turuselle 5+20 polvitaklauksesta. Hjalmarsson pystyi jatkamaan ottelua.

Tappara–TPS

Myös Tampereella mentiin pitkän kaavan kautta, kun TPS pilasi Tapparan mestaruusviirinnostajaiset hakemalla 3–2-voiton voittomaalikilpailun kautta. Kahdesti voittomaalikilpailussa onnistunut Lukas Wernblom varmisti TPS:lle lisäpisteen.

Tapparan tehokkaimpana hääri Kristian Tanus, joka saalisti syöttöpisteet Tapparan molempiin osumiin.

Molempien joukkueiden ylivoimat olivat vielä kesäterässä, sillä ottelussa ei nähty yhtäkään ylivoimaosumaa, vaikka pikkukakkosia vihellettiin yhteensä yhdeksän kappaletta.

» Lähetä palautetta toimitukselle