Ulkomailta paluun tehnyttä Juha Metsolaa tappio ei tässä vaiheessa hetkauttanut, Kontiolan näkeminen juhlallisuuksissa ilostutti

LIIGA / Haastattelu
Metsola pelasi Tapparan riveissä viimeksi kaudella 2014−15.
Kuva © Jarno Hietanen
Kevään pelit eivät aiheuta vielä paineita Juha Metsolalle. Vanhojen pelikaverien näkeminen jäällä juhlallisuuksissa sen sijaan sai hymyn huulille.

Pitkältä ulkomaan kiertueelta palannut Juha Metsola oli Liigan avausottelussa koetun TPS-tappion jälkeen iloinen paluustaan, mutta olisi luonnollisesti halunnut voittaa voittomaalikilpailuun asti venyneen ottelun.

− Vauhdikasta lätkää, nuoret miehet painavat menemään lujasti, Metsola kommentoi Liigan vauhtia.

Tappara voitti viime kaudella kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruuden, ja Metsola vaikuttui juhlallisuuksista.

− Nostatusvideosta tuli hyvä fiilis, ja oli kiva nähdä Kontiolat ja muut tutut jätkät jäällä, Metsola iloitsi.

Voittomaalikilpailussa maalinteossa onnistuivat Tapparalta Petteri Puhakka kerran ja TPS:n riveistä Lukas Wernblom kahdesti. Metsola ei sen kummemmin harmitellut ottelun jälkeen ratkaisumaalia.

− Voittomaalikilpailu on aina vähän kolikonheittoa. Vähän sitä kilpipuolta mietin etukäteen, kun olin Wernblomin videoita katsellut, Metsola kommentoi.

Edellisen kerran kaudella 2014−2015 Tampereella kiekkoillut Metsola kiitteli ottelun jälkeen myös olosuhteita, jotka ovat hänen poissaolonsa aikana kehittyneet huomattavasti Nokia-areenan myötä.

− Organisaatiossa tehdään asiat niin hyvin kuin on mahdollista. On hienoa nähdä, miten toiminta on ammattimaistunut täällä, Metsola kiitteli.

Konkarimaalivahti sanoo, ettei koe menestyspaineita. Samaan hengenvetoon hän korostaa sitä, että matka on pitkä kevään peleihin.

− Rakennetaan tätä hommaa sillä tavalla, että päästään edes keväällä pelaamaan niitä pelejä, Metsola totesi nöyrästi.

Sveitsin liigan Klotenista Tampereelle täksi kaudeksi siirtynyt Metsola totesi myös vanhan jääkiekkoviisauden siitä, että joukkueella ottaa aina oman aikansa kehittyä yhtenäiseksi ryhmäksi.

− Ei kukaan ole valmis vielä tässä vaiheessa. Tehdään töitä sen eteen, että saadaan askelmerkit kohdilleen.

Askelmerkkien tahdistamisessa apuna on toisen kautensa päävalmentajana aloittava ruotsalainen Rikard Grönborg. Paljon voittanut valmentaja on tehnyt Metsolaan vaikutuksen lyhyessä ajassa.

− Hän on karismaattinen ja vaativa. Kun hän puhuu, kaikki kuuntelevat. Vaatimustaso on kova, mutta niin sen pitää ollakin, Metsola päätti jämäkästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle