Mielipide

Tapparalla ei ole varaa Juha Metsolan loukkaantumiseen

LIIGA / Kolumni

Juha Metsola lähti maailmalle pelattuaan kauden 2014–2015 vakuuttavasti Tappara-maalilla. Ensiksi tamperelaisvahti löysi itsensä Venäjältä, ja saavutti siellä menestystä, kunnes tie vei Sveitsiin jatkamaan tarinaa. Palkintokaappi ei täyttynyt mestaruuksien osalta ulkomaanreissulla, mutta vahvat otteet saivat jatkoa muun muassa KHL:n parhaan maalivahdin tittelillä ja jatkuvilla yli 91 % torjuntatilastoilla.

Kymmenen vuoden tauon jälkeen maalivahti palaa takaisin Tapparan riveihin, ja sinioranssi yhteisö tietysti toivoo, että hän jatkaisi samalla tavalla kuin ensimmäisellä ajanjaksollaan seurassa.

Kovat odotukset ovat ymmärrettäviä, sillä Tapparan viime kausien ykkösvahti Christian Heljanko siirtyi vahvojen Liiga-otteiden siivittämänä SHL-kaukaloihin. Näin ykkösvahdin viitta kaipasi uutta haltijaa.

Palataan hetkeksi viime kauteen. Heljanko pelasi kyseisellä sesongilla hurjan määrän otteluita, mutta huilasi myös joissain matseissa alkavaksi kaudeksi KooKoo-paitaan siirtyneen Eetu Randelinin ollessa tolppien välissä. Oli Tapparan onni, ettei Heljangolla ollut suurempia loukkaantumisia kahdella edellisellä kaudella suuren vastuun vuoksi. 

Kirvesrintojen maalivahtiosaston tilanne onkin mielenkiintoinen myös tulevalla kaudella, kun Metsolan kanssa vastuuta jakaa nuori Paavo Kohonen. Jos jotain voi päätellä niin sen, että Metsola pelannee Heljangon tavoin suuremman osan peleistä, ellei Tappara hanki toista kokeneempaa kaveria vahvistukseksi.

Kohosella on kokemusta menestymisestä, sillä hän juhli viime keväänä Mestiksen mestaruutta IPK-paidassa. Nuorella, mutta pääsarjatason kovissa karkeloissa marinoimattomalla vahdilla olisi nälkää vakuuttaa myös Liiga-kaukaloissa, joten maalivahtivalmentaja Aki Näykillä ja kumppaneilla on kinkkinen kysymys ratkaistavanaan. Miten jakaa kiekonsieppaajien kuorma?

Metsolalla on kokemusta isosta vastuusta, koska hän oli Venäjällä sekä Sveitsissä ykkösvahdin roolissa monia vuosia kannatellen joukkuettaan. Kausi on kuitenkin pitkä ja aina on mahdollisuus, että Metsola loukkaantuu, ja silloin Tappara on vanhalla sapluunalla lähtökohdat huomioiden todella pahassa pulassa.

Muokattu 6.9.24 klo 10.27: Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että Ketterä olisi voittanut Mestis-mestaruuden viime kaudella

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös