Juha Metsola palaa Tapparaan − toiseksi maalivahdiksi Mestis-mestari

LIIGA / Uutinen
Juha Metsola pelasi edellisen kerran Tapparassa keväällä 2015.
Kuva © Jarno Hietanen
Juha Metsola palaa Tapparaan yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Seurakseen maalivahtiosastolle kaksivuotisen sopimuksen tehnyt Metsola saa IPK:ssa päättyneellä kaudella torjuneen Paavo Kohosen.

35-vuotias Juha Metsola oli ensimmäistä kertaa Liiga-kokoonpanossa kaudella 2006−07 Ilveksessä, mutta ensimmäiset ottelunsa hän kirjautti HPK:ssa kolme kautta myöhemmin. Tapparaan Metsola siirtyi kaudeksi 2011−12 ja hän pelasi joukkueessa neljä kautta, tuloksena kolme SM-hopeaa.

Matka jatkui seuraavan seitsemän kauden ajan KHL:ssä Amur Habarovskin ja Salavat Julajev Ufan riveissä. Viimeiset kaksi kautta Metsola torjui sveitsiläisen EHC Klotenin maalilla. Ainoa miesten arvokisamerkintä Metsolalla on olympialaisista 2018, jossa hän jäi kuitenkin kolmosvahdiksi.

− On hienoa saada noin kokenut huippumaalivahti takaisin Tapparaan ja odotan innolla yhteistyötä Metsolan kanssa, kommentoi Tapparan maalivahtivalmentaja Aki Näykki tuoretta sopimusta.

Viime kaudella lainapestillä IPK:n Mestiksen mestaruuteen torjunut Paavo Kohonen on tehnyt niin ikään kahden vuoden sopimuksen.

− Paavon kohdalla seuraava askel on kehittyä Liiga-maalivahdiksi. Hän pääsee erittäin hyvään oppiin Metsolan rinnalla. Paavolla on hyviä maalivahdin aisteja, jonka päälle on hyvä lähteä rakentamaan seuraavaa askelta uralla, Näykki kommentoi.

Kolmas sopimuksen alainen maalivahti Tapparalla on Henri Karppinen, joka torjuu lähtökohtaisesti kirvesrintojen U20-joukkueessa.

Muokattu 9.5.2024 klo 10.33: Kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle