Noora Rädylle valmennuspesti Pohjois-Amerikasta − pääsee luotsaamaan suomalaisia

Muut Sarjat / Uutinen
Räty pelasi vielä muutama kausi sitten Naisten Liigaa HPK:ssa.
Kuva © Timo Savela
Naisleijonalegenda Noora Räty liittyy St. Cloudin yliopiston naisten jääkiekkojoukkueen valmennustiimiin.

Noora Räty, 35, on solminut valmentajasopimuksen yhdysvaltalaisen St. Cloudin yliopiston naisten jääkiekkojoukkueen kanssa. Entinen huippuveskari ja maajoukkuelegenda liittyy joukkueeseen apuvalmentajana ensi kauden sopimuksella.

− Olemme innoissamme saadessamme Nooran porukkaamme. Hän tuo paljon korkeatasoista kokemusta uraltaan ja ymmärtää työmäärän, jota sarjamme vaatii.

Moninkertainen arvokisamitalisti Naisleijonien paidasta on pelannut edellisen kerran jääkiekkoa kaudella 2022−23, kun hän edusti Naisten Liigan HPK:ta. Sen jälkeen hän on valmentanut maalivahteja niin Yhdysvalloissa kuin Kiinassakin.

− Suuret kiitokset päävalmentaja Brian Idalskille ja urheilujohtaja Holly Schreinerille tästä mahdollisuudesta. Odotan innolla työskentelyä huippuporukan kanssa. Brian oli parhaimpia, ellei paras, päävalmentaja, joka minulla oli urani aikana. Siksi on kunnia työskennellä hänen alaisuudessaan nyt, Räty sanaili tiedotteessa hänelle kiinalaisjoukkue KRS Vanke Raysista tutusta päävalmentajasta.

Huskies-nimeä kantavassa joukkueessa on edelliset neljä kautta pelannut suomalaisveskari Sanni Ahola. Ensi kaudella Rädyn valmennuksesta pääsee nauttimaan nuori ja lupaava torjuja Emilia Kyrkkö. Myös puolustaja Siiri Yrjölä kuuluu Huskies-ryhmään.

» Lähetä palautetta toimitukselle