Perjantain Liiga-kokoonpanot: Ryan Lasch sivussa, 18-vuotias maalivahti aloittaa HPK:lla

LIIGA / Uutinen
Kim Saarinen saa torjuntavastuuta HPK:n maalilla.
Kuva © Sami Hirvonen
Perjantain Liiga-kierros tarjoaa kuusi ottelua. Merkittävimpiin kokoonpanohuomioihin kuuluu Pelicansin Ryan Laschin poissaolo.

HPK on tehnyt joitakin muutoksia alempiin kenttiin ja Heikki Huttunen putoaa kokoonpanosta. Kasper Lundell palaa yhden ottelun huilin jälkeen mukaan. Tupsukorvien kauden toiseen Liiga-otteluun kokoonpanoon nousevat Ondřej Kos ja Sebastian Soini, samalla kun Ville Meskanen ja Juho Rautanen ovat sivussa. 18-vuotias Kim Saarinen aloittaa HPK:n maalilla.

Pelicansin amerikkalaistähti Ryan Lasch ei ole mukana kokoonpanossa, ja poissa on myös Konsta Hirvonen. Nuori Adam Bareš on ensimmäistä kertaa Liiga-kokoonpanossa tällä kaudella. Edellisessä ottelussa loukkaantunut Kim Nousiainen ei ole Lukon kokoonpanossa. Tämä on sekoittanut pakkipareja jonkin verran, ja kokoonpanoon nousee Onni Korkka.

SaiPan riveistä puuttuu Miska Siikonen. Kiekko-Espoolta puuttuvat tanskalaispuolustaja Anders Koch sekä ruotsalaishyökkääjä Arvid Degerstedt. Juho Koivusaari pelaa kauden ensimmäisen Liiga-ottelunsa. Avausottelussa maalilta pois vaihdettu Marcus Hellgren-Smed on ensimmäistä kertaa tuon ottelun jälkeen aloittavana maalivahtina.

Carter Savoie palaa TPS:n kokoonpanoon Markus Odenin jäädessä sivuun. Edellisessä ottelussa kolmosketjussa pelannut Aatos Koivu putoaa nelosketjuun. Jukurit on edelleen ilman Max Ellisia ja Peter Abbandonatoa, ja nyt sivuun jää myös Aleks Haatanen. Mikkeliläisten riveihin liittynyt Alexander Ruuttu ottaa Haatasen paikan. Niklas Peltomäki palaa kokoonpanoon ja näin Jukurit saa täyden kokoonpanon.

Ässien ainoa kokoonpanomuutos on Tuomas Salmelan nousu kolmospakkipariin ja Joona Riekkisen putoaminen seitsemänneksi puolustajaksi. Kärpillä maalivahti Niclas Westerholm saa kauden ensimmäisen Liiga-starttinsa. Kolmosketjun laidalla Sisu Yliniemi vaihtuu Arttu Alasiuruaan.

Tapparan Aapeli Räsänen palaa yhden ottelun poissaolon jälkeen mukaan. Otto Somppi siirtyy nelosketjuun ja Emil Järventie kokoonpanon ulkopuolelle. Daniel Mäkiaho on takaisin HIFK:n kokoonpanossa, ja tällä kertaa sivuun jää Micke-Max Åsten. Myös seitsemäs puolustaja vaihtuu Einari Luhangasta Niklas Nykyriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle