Rakkaudesta lajiin – Jokereihin palannut Valtteri Filppula pelaa ilmaiseksi ja istuu bussissa siinä missä muutkin

MESTIS / Uutinen
Valtteri Filppula tuo kokemusta kovista peleistä Jokereihin.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Jokerit julkaisi maanantaina odotetun uutisen, kun se kertoi Valtteri Filppulan palaavan helsinkiläisseuraan 20 vuoden tauon jälkeen. Filppulasta tuli samalla myös seuran osaomistaja.

Valtteri Filppulan sopimus Jokerien kanssa on vuoden mittainen. Jatkoa pelikentillä tarkastellaan kausi kerrallaan. Filppula liittyy joukkueeseen syyskuun ensimmäisellä viikolla ja tekee debyyttinsä 17. syyskuuta pelattavassa kotiottelussa TUTOa vastaan.

− Jokerit on ollut minulle äärimmäisen tärkeä seura, joten minulle tässä oli vain yksi vaihtoehto. Tuntuu todella hyvältä, innoissani lähden kohti uutta kautta. Jokerit on auttanut minua urani aikana paljon. On hienoa palata, Filppula kommentoi paluutaan.

Pelaajaroolin lisäksi Filppulasta tulee myös Jokerien osaomistaja. Helsinkiläisseuralla on pitkäaikaisia suunnitelmia tehtynä yli 1 200 NHL-ottelua pelanneen ja harvinaiseen kolmen kullan kerhoon kuuluvan konkarihyökkääjän pelaajauran jälkeiseen aikaan.

Jokerien hallituksen puheenjohtaja Mikko Saarni kertoo myös, että Filppula pelaa seurassa rakkaudesta lajiin, käytännössä ilman palkkaa. 40-vuotias konkarihyökkääjä on myös joukkueen tulevan kauden kapteeni.

– Meille oli tärkeää, että voimme tarjota Valtterille kokonaisvaltaisen paketin, joka jatkuu peliuran jälkeenkin. Sitoudumme toisiimme moneksi vuodeksi eteenpäin. Etenemme vuosi kerrallaan, ja ainakin ensimmäisen kauden ajan Valtterin rooli on pelaajana, avasi Saarni sopimuksen taustoja.

– Hänen sitoutumisestaan Jokereihin kertoo myös se, että hänen mukaantulo ei rasita meidän pelaajabudjettia lainkaan tulevalla kaudella. Valtteri ei halua myöskään mitään eri vapauksia muuhun joukkueeseen nähden, mitä tulee esimerkiksi matkustamiseen tai harjoitteluun, Saarni kertoi tiedotustilaisuudessa.

Filppula on käynyt Jokerien junioripolkua ja pelasi seurassa kaksi liigakautta ennen siirtymistään Pohjois-Amerikkaan kaudeksi 2005–06. Filppula on voittanut urallaan Stanley Cupin, olympiakullan sekä MM-kullan. Keväällä 2023 hän voitti Sveitsin mestaruuden ja menneellä kaudella CHL:n mestaruuden Genève-Servetten paidassa.

– Tämä on huikea mahdollisuus koko joukkueelle. Valtterin kaltaisen pelaajan mukaantulo tulee luomaan meille standardeja esimerkiksi työnteon ja voittamisen kulttuuriin. On selvää, että Valtteri tulee auttamaan joukkuetta pelillisesti ja auttaa meitä menestymään matkalla kohti tavoitteena olevaa liiganousua, totesi Jokerien urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki.

» Lähetä palautetta toimitukselle