Jokerit värväsi Valtteri Filppulan tueksi entisen Liiga-kapteenin Ville Vainikaisen

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Ville Vainikainen vaihtaa Liigan Mestikseen.
Kuva © Topi Lainio

Toiseen Mestis-kauteensa valmistautuva Jokerit on tehnyt sopimuksen laitahyökkääjä Ville Vainikaisen, 30, kanssa. Sopimus on yksivuotinen ja siinä on optio toisesta vuodesta. Kuopiosta kotoisin oleva KalPa-kasvatti Vainikainen on pelannut Liigassa yli 400 ottelua SaiPassa ja KooKoossa. Viime kaudet hän on edustanut SaiPaa, jonka kapteeni hän oli loppukaudella 2022–2023.

Vainikainen on Liiga-kokemukseltaan poikkeuksellinen pestaus Mestikseen. Jokerit tavoittelee alkavalla kaudella nousua Liigaan, ja vahvistui vastikään NHL-konkari ja olympiavoittaja Valtteri Filppulalla. Liiga-konkari Vainikainen on jatkoa tuolle varustautumiselle.

– Jokereissa on kova buumi käynnissä, ja haluan olla tässä matkassa mukana. Jokereiden liiganousua kohti mennään, se on päätavoite, Vainikainen kommentoi Jokerien tiedotteessa.

Pelaajaprofiililtaan Vainikainen on puolustavan roolin fyysinen laitahyökkääjä. Hänen tehopiste-ennätyksensä Liigasta on toissa kaudelta, jolloin hänelle tilastoitiin 12 maalia ja 3 maalisyöttöä.

» Lähetä palautetta toimitukselle