SaiPalle pitkä lista uusia omistajia – joukossa Etelä-Karjalan suurituloisimpia

LIIGA / Uutinen
SaiPan toimitusjohtaja Jani Valkeapää uskoo vahvan omistajajoukon luovan edellytyksiä SaiPan menestymiselle.
Kuva © Topi Lainio
Torstain yhtiökokous vahvisti SaiPan pääomistavalle taustayhtiölle uusia osakkaita. Jussi Turusen mukaan joukkueen viimeisin tilikausi on selvästi miinusmerkkinen.

SaiPa tiedotti perjantaina Lätkä Lentää Oy:n ylimääräisen yhtiökokouksen päätöksistä. Yhtiö omistaa SaiPan liigajoukkueen omistavasta Liiga-Saipa Oy:stä 98,85 %.

Torstaisessa kokouksessa vahvistettiin laajentunut omistajuuspohja Lätkä Lentää Oy:lle sekä valittiin sille uusi hallitus.

Näin ollen SaiPakin sai uusiksi osaomistajikseen DGS Invest Oy:n (Data Group Saimaa), Kaakon Putkistosaneeraus Oy:n (Mikko Yli-Kankahila), Seppo Kangasmäen, Krabin Oy:n (Toni Parkkinen), Roope Kupiaan, Tommi Laitisen, Maju Oy:n (Maarit Mäkinen ja Jussi Turunen), Jari PallosenAri-Pekka Salovaaran, Tanninen Partners Investment Group Oy:n (Mikke Tanninen) ja Mikko Vanhatalon.

Yhtiön osakkaina jatkavat viime maaliskuussa sen voimin SaiPan pääomistajuuden hankkineet Juuso Lindqvist, Ville Rämä sekä uusien omistajien mukana mainittu Turunen. Turunen valittiin myös yhtiön uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi, kun taas Rämä on koko Liiga-Saipa Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

– Erittäin tärkeä asia on saada Liiga-Saipan taustalle vahva joukko omistajia, mikä luo edellytyksiä SaiPan menestymiselle ja tukee seuran operatiivista toimintaa. Kokemuksen tuomaa tietämystä liike-elämästä ja eri toimialoilta tältä joukolta löytyy merkittävä määrä, paaluttaa omistajuuspohjan laajenemisen merkitystä SaiPan toimitusjohtaja Jani Valkeapää.

Uusista omistajayrityksistä Data Group Saimaa on kattoyhtiönsä kotipaikan mukaan kotkalainen ja Maju taipalsaarelainen yhtiö. Kaakon Putkistosaneeraus, Krabin ja Tanninen Partners Investment Group ovat lappeenrantalaisia yhtiöitä.

Yksityishenkilöiden osalta Parkkinen oli vuoden 2021 eniten tienannut eteläkarjalainen, kun taas Salovaara oli samassa tilanteessa siitä seuraavana vuonna. Kummankin kyseisten vuosien tulot pohjautuivat yrityskauppoihin.

Iso joukko uusista omistajista on johtotehtävissä muissa yhtiöissä. Kupias on lappeenrantalaisen perheyrityksen Roxia Oy:n osaomistaja. Laitinen on Canon Oy:n hallituksen puheenjohtaja, jota on myös Pallonen Kymrak Oy:ssä. Tanninen on Kämpästä kodiksi Oy:n omistaja ja Vanhatalon nimi on Vankkapuu Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Lisäksi Parkkinen, Laitinen ja Salovaara ovat aiemmin olleet osakkaina Lappeenrannan keskusta-areenan rakentamishanketta vauhdittamaan pyrkineessä Kisakenttä Oy:ssä.

Turunen kertoi perjantaina Etelä-Saimaalle, että Liiga-Saipa Oy:n keväällä päättynyt tilikausi oli "hyvin raskaasti tappiollinen". SaiPa ei ole vielä julkaissut menneen tilikautensa tulosta.

Laajentuneen omistajuuspohjansa ansiosta Lätkä Lentää Oy kertoi pääomittavansa Liiga-Saipa Oy:tä vajaalla kahdella miljoonalla eurolla. Taustayhtiön ensimmäinen rahoituskierros sulkeutuu ennen syyskuuta.

Juttua muokattu 11.8.2024 klo 14.42: Korjattu Kaakon Putkistosaneeraus Oy:n nimi.

» Lähetä palautetta toimitukselle