Sidney Crosby sitoutuu Penguinsiin kahdeksi vuodeksi

NHL / Uutinen
Crosby pukee jatkossakin ylleen pingviinipaidan.
Kuva © Joe Sargent / NHLI via Getty Images
Pittsburgh Penguins on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen seuralegenda Sidney Crosbyn kanssa.

Pittsburgh Penguins tiedotti maanantai-iltana kiinnittäneensä seuran kapteeni Sidney Crosbyn kaksivuotiseen jatkosopimukseen. Crosbyn uuden sopimuksen keskivuosipalkaksi kerrotaan 8,7 miljoonaa dollaria. Sopimus on voimassa kauden 2026–27 loppuun saakka.

Sopimuksen päättyessä Crosby on pelannut 19 NHL-kautta samalla keskivuosipalkalla. Kesäkuussa 2012 kanadalainen solmi 12 vuoden sopimuksen seuran kanssa, jonka viimeinen vuosi käynnistyi uuden NHL-kauden alkaessa. 

37-vuotiaan Crosbyn sopimus on ollut suuren keskustelun aiheena Pohjois-Amerikassa, sillä Penguins ei ole selvinnyt pudotuspeleihin kahdella viime kaudella. Seuralla on palkkakatossaan liuta kalliita sopimuksia, sillä muun muassa Erik KarlssoninEvgeni Malkinin ja Kris Letangin sopimukset vievät katosta jo 22,2 miljoonaa dollaria.

Pittsburghissa kanadalaisen uran mittaiseksi tutkapariksi muodostuneen Malkinin sopimus päättyy kauteen 2025–26, vuosi ennen Crosbyn sopimuksen päätöstä.

Penguinsin GM Kyle Dubas ylisti seuralegendaa jatkosopimuksesta.

– Ei ole sanoja kuvailemaan, mitä Sidney Crosby merkkaa jääkiekolle, Pittsburghin kaupungille ja Penguinsin organsiaatolle. Hän on oman sukupolvensa paras pelaaja ja yksi lajin historian parhaista, Dubas kertoi seuran tiedotteessa.

– Tämä sopimus todistaa, miksi hän on yksi lajin kaikkien aikojen suurimmista johtajista ja voittajista. Hän tekee suuren henkilökohtaisen uhrauksen auttaakseen Penguinsia nyt ja tulevaisuudessa, niin kuin hän on tehnyt koko uransa ajan, hän jatkoi.

Crosby tunnustetaan yhdeksi NHL:n historian parhaista pelaajista. Hän on sarjan kaikkien aikojen pistepörssissä kymmenennellä sijalla. 19 NHL-kauden aikana hän on iskenyt 1 272 runkosarjaotteluun 1 596 (592+1004) tehopistettä ja 180 pudotuspeliottelussa hän on merkkauttanut 201 (71+130) pistettä.

Menestyksekkäällä urallaan kanadalainen on voittanut kolme Stanley Cupia kausilla 2008–09, 2015–16 ja 2016–17. Hänet valittiin myös pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi vuosina 2016 ja 2017. Crosby on palkittu kahdesti NHL:n arvokkaimmalle pelaajalle jaettavalla Hart Trophylla kausina 2006–07 ja 2013–14. Samoilla kausilla hän voitti myös sarjan pistepörssin.

Henkilökohtaisten saavutusten lisäksi hän pitää hallussaan Penguinsin seuraennätyksiä muun muassa pelatuista otteluista, pudotuspeleissä tehdyistä syötöistä ja tehopisteistä sekä tulokkaana tehdyistä pisteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle