Suomenmestari Piipponen on toipunut pelikuntoon – vaihtaa kahdeksi vuodeksi Vaasaan

LIIGA / Uutinen
Samuli Piipponen kiekkoili viimeiset kolme ja puoli vuotta Raumalla.
Vaasan Sport on solminut kahden vuoden sopimuksen puolustaja Samuli Piipposen kanssa.

Samuli Piipponen kiekkoilee seuraavat kaksi kautta Vaasan Sportissa, kertoo seura verkkosivuillaan.

Piipponen pelasi viime kaudella vain 33 runkosarjaottelua loukkaantumisen vuoksi, mutta on nyt tiedotteen mukaan toipunut pelikuntoon.

– Samulia on seurattu kevään aika suurennuslasilla jo pidemmän aikaa, kun tiesimme, että sopimus aiemman seuran kanssa tulee päätökseen. Loppuviimein pääsimme nyt yhteisymmärrykseen sopimuksesta, kun viime kauden lopulla tulleen vamman parantuminen venytti hieman pelaajan kauden aloitusta, mutta nyt pelaaja alkaa olla siinä pisteessä, että on aika pukea pelipaitaa päälle, Sportin vastaava urheilujohtaja Ari-Pekka Pajuluoma kertoo pelaajan scouttausprosessista.

31-vuotias puolustaja pelasi maaliskuusta 2021 lähtien Rauman Lukossa, jossa hän voitti siirtokeväänä suomenmestaruuden.

– Pelaajatyypiltään Piipponen on niin sanottu peruspakki, jonka vahvuudet ovat ehdottomasti puolustuspään pelaamisessa, ja sitä kautta roolitus tulee sisältämään varmasti ison vastuun varsinkin alivoimatilanteissa. Samuli tuo ehdottomasti johtajuutta joukkueeseen, ja omalla esimerkillään ja vahvalla ulospäin suuntautuneella luonteellaan auttaa pukukoppia tässä prosessissa, Pajuluoma kehuu hankintaa.

Etelä-Vantaan Urheilijoiden kasvatti on pelannut Liigassa yhteensä 418 runkosarjaottelua ja viimeistellyt tehot 20+64=84. Joukkueina ovat ennen Sportia ja Lukkoa olleet Jukurit ja SaiPa. Jukureissa Piipponen voitti kolme Mestis-mestaruutta vuosina 2013, 2015 ja 2016 ennen sarjatason nousua.

– Meillä on vuoden päästä alkavalle kaudelle toistaiseksi melko vähän sopimuksia tällä hetkellä valmiina, ja Samulissa näimme pelaajan ja ihmisen, jonka haluamme kiinnittää tänne pidemmäksi aikaa tuomaan jatkuvuutta joukkueeseen, avaa Pajuluoma vielä sopimuksen pituuden taustoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle