TPS:n hyökkäyksessä muutoksia − kaksi lupausta suuntaa Pohjois-Amerikkaan, Markus Oden ja Carter Savoie uusina kasvoina Turkuun

LIIGA / Uutinen
Markus Oden on pelannut Liigaa aiemmin Jukureissa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
TPS vahvistaa hyökkäyskalustoaan kanadalaisella Carter Savoiella sekä liigakaukaloista entuudestaan tutulla Markus Odenilla. Hyökkääjälupaukset Emil Hemming ja Kasper Pikkarainen sen sijaan pelaavat alkavalla kaudella Pohjois-Amerikassa.

TPS on tehnyt vuoden mittaiset sopimukset Carter Savoien ja Markus Odenin kanssa. 23-vuotiaan Odenin sopimukseen sisältyy lisäksi koeaika, joka ulottuu syyskuun loppuun saakka.

Savoie, 22, on Edmonton Oilersin neljännen kierroksen varaus kesältä 2020. Kaksi viimeistä kautta kanadalaishyökkääjä on pelannut Oilersin farmijoukkue Bakersfield Condorsissa. Menneellä kaudella Savoie teki AHL:ssä 63 ottelussa tehot 10+12.

− Mielestäni löysimme erittäin laadukkaan pelaajan. Hänellä on selkeä tavoite pelata NHL:ssä ja hakee nyt täältä sitä pomppua sinne. Erittäin hyvä pelaaja hyökkäystaidoiltaan – tietää missä täytyy kehittyä ja on päättänyt hakea sitä seuraavaa askelta ja kehitystä täältä. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme hänet Turun Palloseuraan. Kyseessä on erittäin potentiaalinen ja hyökkäyssuuntaan erottuva pelaaja, TPS:n urheilujohtaja Rauli Urama kuvaili.

Oden pelasi neljällä edelliskaudella Jukureissa kaikkiaan 106 liigaottelua. Viime kaudella oikealta laukovan laitahyökkääjän vastuu mikkeliläisseurassa jäi kuitenkin pieneksi ja hän siirtyi joulukuussa loppukaudeksi HockeyAllsvenskaniin Västeråsiin, jossa teki 24 ottelussa tehot 2+1. Liigassa pistepussi karttui viidessä ottelussa kolmella tehopisteellä.

Kesällä NHL-varaukset saaneet Emil Hemming ja Kasper Pikkarainen puolestaan eivät ole turkulaisseuran mukana ensi kaudella, vaan suuntaavat Pohjois-Amerikkaan. Hemmingin seura on OHL-joukkue Barrie Colts ja Pikkaraisen WHL:ssä pelaava Red Deer Rebels. 

Hemming teki vastikään hänet ykköskierroksella varanneen Dallas Starsin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen. NHL-seura määrittelee tämän myötä tulevan kauden pelipaikan, minkä vuoksi Hemming siirtyy OHL:ään.

Pikkaraisen, 17, sopimus TPS:n kanssa olisi ulottunut kevääseen 2026, mutta turkulaisseura lisäsi siihen vielä vuoden ja sen myötä raamikas laitahyökkääjä jatkaa seurassa vuoteen 2027 saakka. Ensi kauden hän pelaa vuokralla WHL:ssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle